Læsetid: 4 min.

Kunst bliver ædt, fordøjet og skidt ud som ny kunst

Litteratur skal læses med en aggressiv indstilling. Faktisk skal kunst i metaforisk forstand myrdes, kokkereres, ædes og derpå skides ud som lort, der pænt anrettet, serveres som ens eget kunstværk, skriver forfatter Peter Adolphsen i sit essay
Litteratur skal læses med en aggressiv indstilling. Faktisk skal kunst i metaforisk forstand myrdes, kokkereres, ædes og derpå skides ud som lort, der pænt anrettet, serveres som ens eget kunstværk, skriver forfatter Peter Adolphsen i sit essay

Mia Mottelson

4. januar 2019

Glosen ’inspiration’ har altid virket ulden på mig.

Den etymologiske forbindelse til åndedræt (latin: in-spirare), underforstået gudernes eller Guds åndedræt, får mig (der jo skal forestille at være en slags kunstner) til at føle mig som en højere magters piv-i-røv-hest. Som om noget, hidrørende fra andre, overjordiske egne, kommer til mig – der er en stakkels sjælløs lerfigur af et ynkeligt subjekt – og giver mig et pust, som får den guddommelige Kånst til at sprøjte ud af diverse kropsåbninger.

Nul putte. Sådan forholder det sig ikke.

Der findes som bekendt hverken en eller flere guder. Men der findes evolution. Det gælder for naturen (herunder den type aber, som vi kalder mennesker), men det gælder også for fænomenet kunst.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu