Læsetid: 5 min.

»Man skal reflektere over egen magt, egne privilegier og retten til taletid«

Kunstnere må ifølge dramatiker Gritt Uldall-Jessen undersøge deres emne, lave research og indgå i en dialog med dem, det handler om. Alt det mener hun, Mungo Park præsterede i sin fremstilling af Chelsea Manning i ’Manning er fri’ – modsat den hollandske Michiel Voet fra scenekunstgruppen Orkater i forestillingen ’The Invisible Man’
Dramatiker Gritt Uldall-Jessen mener, at Anders Budde Christensen formåede at sætte sig ud over sit eget personlige udgangspunkt som ciskønnet skuespiller, da han optrådte i Mungo Parks forestilling ’Manning er fri’

Dramatiker Gritt Uldall-Jessen mener, at Anders Budde Christensen formåede at sætte sig ud over sit eget personlige udgangspunkt som ciskønnet skuespiller, da han optrådte i Mungo Parks forestilling ’Manning er fri’

Bjarke MacCarthy

7. december 2018

I disse dage er den danske dramatiker Gritt Uldall-Jessen i den kinesiske hovedstad Beijing, hvor hun bl.a. er med til at producere fire iscenesatte readings af dansk dramatik på Beijing Fringe Festival ’19. Derfor foregår interviewet med hende til Informations serie om identitetspolitiske læsninger på mail.

I serien har vi bedt en række kunstnere og kulturkendere om at pege på værker skabt af kunstnere, der har formået at sætte sig ud over deres eget udgangspunkt. Både med og uden succes.

Gritt Uldall-Jessen, der arbejder som uafhængig dramatiker og forfatter af scenekunstneriske tekster, nævner Mungo Parks teaterforestilling Manning er fri fra 2017 som et værk, hun oplever som velfungerende i forhold til spørgsmålet om, hvorvidt producenterne bag forestillingen formåede at sætte sig udover deres egne udgangspunkter.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu