Læsetid: 9 min.

Man skal stadig træde varsomt, når man laver sjov med #MeToo-bevægelsen

Hånlatter har en tydelig funktion i #MeToo-diskussioner, mens det opfattes som ufølsomt at rette det humoristiske skyts mod ofrene for sexchikane og overgreb. Vi gør status på, hvordan #MeToo er blevet behandlet humoristisk i årets løb
Hånlatter har en tydelig funktion i #MeToo-diskussioner, mens det opfattes som ufølsomt at rette det humoristiske skyts mod ofrene for sexchikane og overgreb. Vi gør status på, hvordan #MeToo er blevet behandlet humoristisk i årets løb

Mia Mottelson

28. december 2018

Tre par sidder på en restaurant og hygger sig. Ét par fortæller om deres skøre hund, og alle griner. En roser maden, en anden giver hende ret, og så er der en tredje, der nævner en artikel i The New York Times. Med et bliver lyset dæmpet. Alles ansigter er i fuldt alarmberedskab. Artiklen handler om den seneste #MeToo-sag.

Komikeren Aziz Ansari, der ellers virker som sådan en flink fyr, er blevet beskyldt for at presse en date til sex, og rædslen for at sige noget forkert er akut i sketchen ’Dinner Discussion’, som det toneangivende amerikanske satireprogram Saturday Night Live lavede den 27. januar i år. 

Sketchen er en af mange, der har behandlet #MeToo-bevægelsen i årets løb.

Men den er alligevel sjælden, fordi den gør grin med gråzonerne i de sager, der er kommet op, og med, hvor svært det er at diskutere seksualmoral, når normerne er under hastig forandring.

»Undskyld, vi kan også tale om noget andet,« siger kvinden, der bragte det ulyksalige, men uomgængelige emne på banen.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer