Læsetid: 6 min.

Manden som forudså Brexit-afstemningen er nøglen til at forstå den aktuelle udvikling

Den britiske historiker Andrew Roberts forudså i 1995 briternes folkeafstemning om EU i sin dystopiske fremtidsthriller ’The Aachen Memorandum’. Den foregår i et Storbritannien, som er underlagt Europas Forenede Stater og er god at læse, hvis man vil forstå de konservative Brexit-tilhængeres nej til Theresa Mays Brexit-aftale
18. januar 2019

Året er 2045 og Storbritannien eksisterer ikke længere. Trafalgar Square er omdøbt til Delors Sqaure. Waterloo station hedder Maastricht Terminalen. Union Jack-flaget er forbudt. Seksuallivet er reguleret af et EU-direktiv. Kommissionen for Information sikrer at kun unionstro akademikere og journalister kan finde ansættelse, og at nationalstaternes historie går tabt.

Sådan portrætterer den konservative britiske historiker Andrew Roberts livet i Europas Forenede Stater i sin satiriske og dystopiske fremtidsthriller The Aachen Memorandum. Den udkom i 1995 og er i dag værd at læse, hvis man har svært ved at begribe hvorfor Theresa Mays egne konservative Brexit-tilhængere i denne uge stemte nej til hendes Brexit-aftale i parlamentet.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu