Læsetid: 8 min.

Michel Houellebecqs ’Sérotonine’ hyldes og rakkes ned i europæisk presse

De fleste kritikere tager vel imod den franske forfatters nye roman, der ikke skuffer fans af hans særlige blanding af morsom misantropi og civilisationskritik – men der er også dem, der finder hans vision for mistrøstig og hans hovedperson uudholdelig
De fleste kritikere tager vel imod den franske forfatters nye roman, der ikke skuffer fans af hans særlige blanding af morsom misantropi og civilisationskritik – men der er også dem, der finder hans vision for mistrøstig og hans hovedperson uudholdelig

Sofie Holm Larsen

11. januar 2019

Hvem har lyst til at læse en umådelig trist og gennemført misantropisk roman, hvis antihelt, hovedperson og fortæller er en impotent, depressiv, selvmorderisk, sexistisk og homofobisk hvid mand, der seriøst overvejer at tage livet af et fireårigt barn for at få dets mor for sig selv?

Åbenbart rigtig mange.

Sérotonine har fra første færd sat kurs mod rekordbestseller-status. Nyeste opus fra fransk litteraturs enfant terrible, Michel Houellebecq, landede hos de franske boghandlere den 4. januar og havde allerede fire dage efter solgt over 90.000 eksemplarer – bogen blev revet væk af læsere, der stod i kø, rapporterer franske medier.

Sérotonine udkommer også i store førsteoplag i januar i Tyskland, Spanien og Italien og kandiderer således til at blive den største litterære begivenhed i 2019. På engelsk kommer den først til september, mens en dansk version i Niels Lyngsøs oversættelse forventes udgivet af Rosinante i april.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Runa Lystlund
Runa Lystlund anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu