Læsetid: 4 min.

Netflix brugte noget, der måske ikke var deres. Nu bliver de sagsøgt for 25 millioner dollars

Forlaget Chooseco LLC fra Vermont skriver i en pressemeddelelse, at Netflix søgte deres tilladelse, men ikke fik den og efterfølgende har ignoreret en såkaldt cease-and-desist-order, et forbud mod brud på god markedsføringsskik
Forlaget Chooseco LLC fra Vermont skriver i en pressemeddelelse, at Netflix søgte deres tilladelse, men ikke fik den og efterfølgende har ignoreret en såkaldt cease-and-desist-order, et forbud mod brud på god markedsføringsskik
18. januar 2019

Velkommen til Bogkortet, et fast format i Information.

Hver uge vil forfatter Peter Adolphsen bringe dig bognyheder og litterær sladder fra det store udland, faglitteratur såvel som skønlitteratur.

Vi begynder i Portugal.

PORTUGAL

PESSOA CENSURERET

I Portugal er man svært stolt af Fernando Pessoa (1888-1935), digteren, der skrev i mange andre opfundne personers navne, de såkaldte ’heteronymer’ (de mest berømte værende Álvaro de Campos, Bernardo Soares og Ricardo Reis; Wikipedia oplister hele 81 af slagsen).

Men ikke det hele er tilsyneladende lige spiseligt: En ny skolebog henvendt til elever på gymnasieniveau, Encontros, udgivet af Porta Editores og støttet af det portugisiske ministerium for uddannelse, har fjernet tre linjer i digtet Ode triunfal af Álvaro de Campos og erstattet dem med pauseprikker. Linjer, hvori fæle ord som ’ludere’ og ’masturbation’ optræder.

Forlaget har i en udtalelse anført en ’pædagogisk-didaktisk bekymring’ som motiv for udeladelsen.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu