Læsetid: 11 min.

Webserien er vejen frem for eksperimenterende tv

Webserien har allerede været her i nogle år, men med serier som Doggystyle og Vild sommer på DR TV og TV 2 Play er den virkelig begyndt at bide sig fast i det danske publikum. En række aktører på området fortæller om de muligheder og friheder, webformatet tilbyder
»Vi kan hele tiden ændre i planen. Det er mig og Julie, der sammen med de folk, der arbejder på settet, beslutter, hvordan vi gør. Det gør det enormt effektivt,« fortæller Jesper Zuschlag, der her ses under optagelserne til et nyt afsnit af serien 29 med seriens medskaber Julie Rudbæk (tv) og skuespiller Amalie Lindegaard (th)

»Vi kan hele tiden ændre i planen. Det er mig og Julie, der sammen med de folk, der arbejder på settet, beslutter, hvordan vi gør. Det gør det enormt effektivt,« fortæller Jesper Zuschlag, der her ses under optagelserne til et nyt afsnit af serien 29 med seriens medskaber Julie Rudbæk (tv) og skuespiller Amalie Lindegaard (th)

Peter Nygaard Christensen

11. januar 2019

»Det er lækkert, det er skønt, det er fredag aften og værsgo.«

Det er egentlig fredag formiddag. Det er småkoldt i kælderen på Vesterbro, og udenfor er vejret gråt og vådt. Jesper Zuschlag sidder bag monitoren i rollen som instruktør under dagens optagelser til tredje sæson af webserien 29.

På den anden side af kameraet sidder Julie Rudbæk. »Han spiser bare så langsomt,« siger karakteren Julie i frustration over den nye kærestes spisevaner til veninden Laura, spillet af Amalie Lindegård, imens hun selv stopper munden med en rød bøf, der dog er blevet noget kold af at have stået og ventet i kulissen den sidste times tid.

29 handler om venneparret Jesper og Julie, spillet af Zuschlag og Rudbæk. Når den ene står foran kameraet, står den anden bag det.

Sammen har de udviklet, skrevet og instrueret webserien 29, hvis anden sæson netop er blevet nomineret til Robert Prisen i kategorien ’Årets korte tv-serie’, og som til marts udkommer med sin tredje sæson hos teleselskabet YouSee.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer