Læsetid: 10 min.

Der findes ingen sand historie om kærlighed

Er forelskelse en biokemisk eksplosion eller et romantisk filmplot? To nyere podcasts undersøger de mange idealer, der florerer i moderne kærlighed. Elisabeth Skou Pedersen har hørt dem og fortæller her sin egen kærlighedshistorie fra fire vinkler
Er forelskelse en biokemisk eksplosion eller et romantisk filmplot? To nyere podcasts undersøger de mange idealer, der florerer i moderne kærlighed. Elisabeth Skou Pedersen har hørt dem og fortæller her sin egen kærlighedshistorie fra fire vinkler

Sofie Holm Larsen

8. februar 2019

Bartenderen mikser en drink, der ligner skovene i Pacific Northwest. Han sætter ild til en kvist rosmarin, lader gløderne brænde ud under osteklokken. Da han hælder is og sprut på, stiger røgen op i glasset, og rosmarinkvisten bliver til en ældgammel douglasgran. Røgen bliver til drivende tåge.

Vi sidder i baren og udveksler livshistorier. Det er kun få timer siden, vi mødtes. At jeg skulle tilbringe hele natten i Seattles gader med en smuk fremmed, var egentlig ikke en del af planen.

Det hele foregår en aften i 2015. En aften, der fik ny betydning, da jeg hørte de to podcasts, The Shadows og Ingen elsker Lone Frank, som begge undersøger vores moderne kærlighedsidealer. Det viser sig, at vi er splittet: mellem romantik og realisme, mellem biologi og trodsig modkultur.

Splittet var jeg også den aften i Seattle.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Lone Frank er en person, der tror, at alt kan forklares naturvidenskabeligt; det kan det så ikke!
Evolutionær antropologi er en gren indenfor human-videnskaben, som tror, eller rettere mener, at alt hvad vi mennesker gør, kan spores tilbage til vores kamp for overlevelse, og for vores drift(er) til at føre slægten videre; derfor handler det her ikke om kærlighed i hjertet, om begær i skridtet! gør det! mener de! Men det er at se alt i en biologisk-reduktionistisk lys, hvor bliver reduceret til biologi, og hvor man netop som Lone Frank, uanset hvad hun siger her, lader sig styre af sine gener og sin biologi - det er skæbnetro!