Læsetid: 5 min.

Lone Scherfig: »Der var et sammenstød, et kæmpe politisk sammenstød, uden at nogen i filmen behøver at diskutere det«

Med sin nye film, den engelsksprogede ’The Kindness of Strangers’, der i dag åbner filmfestivalen i Berlin, ville Lone Scherfig gerne lave noget, der var mere alvorligt og større, end hun plejer. Det er resulteret i en kalejdoskopisk fortælling om hjemløshed, hustruvold og stille eksistenser, der har brug for hjælp i et vinterramt New York. ’Jeg føler, at jeg har en forpligtelse til at prøve at gå dybere,’ siger hun til Information
’Filmen må ikke give indtrykket af, at jeg synes, at privat socialhjælp er løsningen. Men den tegner et portræt af et fænomen, som skyldes, at der er store sociale problemer, som ikke bliver løst ad anden vej’, siger instruktør Lone Scherfig om ’The Kindness of Strangers’.

’Filmen må ikke give indtrykket af, at jeg synes, at privat socialhjælp er løsningen. Men den tegner et portræt af et fænomen, som skyldes, at der er store sociale problemer, som ikke bliver løst ad anden vej’, siger instruktør Lone Scherfig om ’The Kindness of Strangers’.

Peter Nygaard Christensen

7. februar 2019

Hvis man ikke har nogen, så har man de fremmede.

Dén sætning har været et af ledemotiverne for Lone Scherfig i arbejdet med hendes seneste film, dramaet The Kindness of Strangers.

Den foregår i et bundfrossent New York og handler om en flok mennesker, der kæmper med hjemløshed, hustruvold og ensomhed, og hvis skæbner flettes ind i hinanden – nogle fordi de har brug for hjælp, andre fordi de gerne vil hjælpe.

»Jeg håber, at alle de løse tråde bliver viklet så meget ind i hinanden, at det, der bliver tilbage, er én følelse, og at den ene følelse ligger sig et sted mellem håb og følelsen af, at det kan lykkes,« siger Lone Scherfig, da vi mødes på et kontor i det centrale København for at tale om filmen, der i dag som den første danske film nogensinde åbner filmfestivalen i Berlin.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Steen Voigt
  • Eva Schwanenflügel
  • Steffen Gliese
Steen Voigt, Eva Schwanenflügel og Steffen Gliese anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu