Læsetid: 11 min.

Efter ‘Leaving Neverland’ er det blevet kompliceret at lytte til Michael Jacksons musik

Informations musikredaktør er rystet over dokumentaren ’Leaving Neverland’, hvor to mænd anklager Michael Jackson for pædofilt misbrug. Efter at have set den tager han sit forhold til stjernens mest centrale plader op til revision. Resultatet? Det er kompliceret
I 2.g. i 1987 sad vi i musiktimen og hørte hele albummet Bad, kort efter udgivelsen. Min ungdom skal revurderes, forstår jeg. Ikke selve nydelsen, ikke glæden over Jacksons musik. Men skaberen. At der var en hensynsløs afsender af de tilsyneladende godartede sange, skriver Ralf Christensen.

I 2.g. i 1987 sad vi i musiktimen og hørte hele albummet Bad, kort efter udgivelsen. Min ungdom skal revurderes, forstår jeg. Ikke selve nydelsen, ikke glæden over Jacksons musik. Men skaberen. At der var en hensynsløs afsender af de tilsyneladende godartede sange, skriver Ralf Christensen.

Leonhard Foeger

8. marts 2019

Okay. Pyha. Har netop set de to afsnit af den over tre timer lange dokumentar Leaving Neverland, der med tåretrækkende detalje og emotionel nuancerigdom fortæller om Michael Jacksons seksuelle misbrug af to drenge. Fortalt med så stor troværdighed og kompleksitet, at det er virkelig svært ikke at tro på, hvad de to, nu voksne, James Safechuck og Wade Robson fortæller.

Tvivlen skal komme den anklagede til gode, men jeg forlader ikke pressevisningen i DR Byen med megen tvivl i kroppen. Især ikke når man oven i de to knusende vidnesbyrd lægger forliget i 1994 i forbindelse med den første anklage mod Jackson om seksuelt misbrug, som kom for dagen i 1993. 23 millioner dollar fik familien Chandler for at trække anmeldelsen tilbage, og dermed stoppede efterforskningen også.

Jeg var i usandsynlig dårligt humør, da jeg cyklede hjem. Viklet ind i de ekstremt troværdige vidnesbyrd og de præcise – og matchende – beskrivelser af pædofil sex.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • David Zennaro
  • ingemaje lange
David Zennaro og ingemaje lange anbefalede denne artikel

Kommentarer

Karl Aage Thomsen

Albert Eistein, Karl Marx, Mozart osv. Der er nok af gamle liderlige grisebasser at grave op, så hvorfor ikke lige kigge lidt på den åh, så ærefulde danske kongerække fra Gorm der alte Christian Rundetårn m. flere. Hvor mange af jer holder op med at læse gamle liderlige forfattere, høre Mozart og gå en tur i Rundetårn af den grund. Gamle Godsbesiddere. Se også den fremragende engelske film. Den herskende klasse, med Peter O. Toole i hovedrollen. Danmark er ikke det eneste land med en voldtægtsherskende klasse. Det er musikbranchen og filmindustrien så sandelig heller ikke. Modbydeligt, men man kan også nemt blive grebet af mytologisk negativitet på alt og alle og få angstdepression hver gang en mand er smilende og venlig

Niels Johannesen

Jeg forstår ikke det her -

Det er IKKE blevet mere kompliceret at lytte til Michael Jacksons musik for uanset hvilke forbrydelser han har begået får det ikke musikken til at swinge hverken mere eller mindre.

Det er et komplet skråplan at vurdere kunsten udfra om man kan lide kunstnerens holdninger og handlinger. Hvornår stopper det? Kan man tillade sig at danse til et nummer skrevet af en person der stemmer Nye Borgerlige? Dansk Folkeparti? Venstre? De Konservative? - noget andet end Alternativet? Kan man tillade sig at nyde et maleri malet af en person der begået mord? voldtægt? røveri? tyveri? taget stoffer? kørt overfor rødt?

Og altså, inden vi dømmer MJ på baggrund af en dokumentarfilm: dokumentarister skal tjene penge og film der har et klart, kulørt budskab tjener typisk flere penge end de der ikke har. En smule kritisk sans er påkrævet.

Michael Friis, Per Torbensen, Ole Schwander, Peter Andersen, Benta Victoria Gunnlögsson og René Arestrup anbefalede denne kommentar
Jan H. Hansen

Den samme diskussion findes inden for litteraturens verden. Der findes masser af dumme svin, som alligevel skriver som engle. Knut Hamsun var nazist, men ingen holder op med at læse ham af den grund. Med mindre at hans forfatterskab er fyldt med svulstig naziretorik. Men det er det netop ikke. Ud over Hamsun kan nævnes Céline, Aksel Sandemose og Naipaul. De var ikke nazister men dumme svin af andre årsager, men alligevel skrev de som engle.

Kim Houmøller, Mads Kjærgård, Per Torbensen, Ole Schwander, Benta Victoria Gunnlögsson og René Arestrup anbefalede denne kommentar
Randi Christiansen

I'm bad, I'm bad - han lavede stor musik på sin smerte. Tror ikke, jeg vil lytte til den foreløbig, om nogensinde. Pædofilimusik - ikke rart.

Randi, hvad jeg ved er han ikke dømt, så det kun anklager pt.

for det andet er det en diagnose, som en fagkundig stiller. ikke pøblen.

dette er et af problemerne i fake news (misinformation). validitet. eller påstanden, hvis man vil bruge det synonym.

Randi Christiansen

Rolf, nej han er ikke dømt, men han har betalt mange mio for tavshed, hvorfor han heller ikke er renset. Men klart, jeg har ikke set filmen, der - som jeg har forstået det - ikke leverer bevis men overbevisende vidneudsagn.

Men du har ret i, at beviset mangler, og jeg trækker derfor min udtalelse om 'pædofilimusik' tilbage.

Uansvarlighed og ligegyldighed, er årsag til rigtig mange af de seriøse problemer samfundet står over for. Og der er allerede 3 - 4 kommentarer her i tråden, der viser hvordan vi alle kan undgå at tage stilling, og dermed undgå at tage ansvar for vores handlinger: Bare lyt til musikken, og luk øjne og øre for "alt det andet" Ingen grund til at tage stilling til hvad der ligger forud, når bare slutproduktet er godt.

Cyklen kan såmænd godt være stjålet, men hvem gider interesserer sig for det, så længe den kører godt? Kriminalitet, behøver disse herlige typer tydeligvis ikke tage stilling til, det må politiet tage sig af.

Nej, helt ærligt...hvordan kan voksne mennesker være ligeglade med hvordan en sælger/producent opfører sig, uanset om vi snakker om håndklæder, tømmer, bøffer, rødvin, tomater, mælk, kaffebønner, laks, pelskraver.... og popmusik?

Det er ganske enkelt for ynkeligt, og ren og skær uansvarligt, at lukke øjne og øre for omstændigheder og baggrund, når man vurderer om et produkt er lødigt.

Erik. du har ret i dine antagelser med vi skal havde i talsat ting, men der skal stadig fakta på bordet for at kalde michael jackson P...... fordi, det kun l læger der kan klinisk diagnosticere, og siden MC er død bliver det lidt svært. det kan kun være til spekulation og indicier, det er det faktuelle vi stå med. og oven i det er der så også dikurs inde for den tematik.
https://videnskab.dk/kultur-samfund/kun-hver-femte-bornemisbruger-er-pae...
Food for thoughts.

den ensporet tankegang ligger tilbage i de støvet 39'ere.

Mads Kjærgård

Øv politisk korrekthed af værste skuffe. Se jer omkring, verden har større problemer! Det ender med, at vi ikke kan læse eller høre noget! Damm jeg hører stadigvæk Gary Glitter, forbandet godt Glamrock, selvom manden var pædofil. Man må skille tingene ad.