Læsetid: 19 min.

Feminister leger stadig Spice Girls i 2019

Nelson Mandela og Oprah var fans, og børn over hele verden legede, at de var dem. Spice Girls var 90’er-poppens feministiske – og udskældte – frontløbere. I 2019 dyrkes de af stjerner som Adele og Mø og sælger 700.000 koncertbilletter på få minutter. Elsker verden dem stadig, fordi de vækker nostalgiske minder om simpel, salgbar ’girl power’, eller har de nyt at byde verdens piger – og drenge?
Nelson Mandela og Oprah var fans, og børn over hele verden legede, at de var dem. Spice Girls var 90’er-poppens feministiske – og udskældte – frontløbere. I 2019 dyrkes de af stjerner som Adele og Mø og sælger 700.000 koncertbilletter på få minutter. Elsker verden dem stadig, fordi de vækker nostalgiske minder om simpel, salgbar ’girl power’, eller har de nyt at byde verdens piger – og drenge?

Anne Louise Hansen

12. april 2019

I november 2018 poster den britiske sangerinde Adele et smågrynet billede af sig selv på Instagram, der hurtigt går viralt. Det viser en 10-årig Adele iført satinpyjamas og med en rød slikpind i hånden, siddende op ad en væg fuld af Spice Girls-plakater. Øjnene er opspærret, og hendes næve er knyttet – hun udstråler euforisk energi, entusiasme, power.

Adele var en ægte dedikeret Spice Girls-fan. På den måde indkapsler fotografiet den heftige ’spicefeber’, der ramte millioner af fans verden over i årene 1996-98.

Anledningen til Adeles instagrampost er Spice Girls’ forestående genforening og turné i Storbritannien, der finder sted i maj og juni måned i år. Hypen er massiv. De 700.000 koncertbilletter blev udsolgt på blot få minutter til trods for, at gruppen ikke er fuldtallige: Gruppens mest sofistikerede medlem, Victoria Beckham, bliver hjemme og passer sit fremadstormende modehus i eget navn.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Rikke Nielsen

Beklager min lidt kyniske indgangsvinkel, men det handler vel snarere om, hvad der sælger billetter end om noget som helst andet.