Læsetid: 19 min.

»Mennesker kan rigtig godt lide ting fra afstand, men kommer de tæt på, så er det ikke sjovt mere, vel?«

Den anmelderhyldede 23-årige rapper Jamaika har tilbragt det halve af sit liv bag tremmer. Men det er hverken din, min eller hans skyld. Det var bare sådan, det blev. Information tog til Vejle for at møde den unge mand, som kritikere har udråbt til at være »dansk raps største håb« i den ghetto, han drømmer om at skifte ud med en villavej
Nej, du kommer nok aldrig helt til at forstå det, siger rapper Jamaika til Kasper Lund, om det han kommer fra. Men det behøver han heller ikke: »Det vigtigste er, at du kan acceptere det«.

Nej, du kommer nok aldrig helt til at forstå det, siger rapper Jamaika til Kasper Lund, om det han kommer fra. Men det behøver han heller ikke: »Det vigtigste er, at du kan acceptere det«.

Anders Rye Skjoldjensen

5. april 2019

»Han bor lige deroppe, men faktisk er han vokset op i den bygning lige ved siden af, hvor hans forældre bor nu,« siger chaufføren og peger begejstret mod en stor grå boligblok.

Jeg skuler ud ad vinduet fra den stationcar, jeg sidder i, og har svært ved at danne mig et overblik. Det ser ret ens ud alt sammen.

»Sådan er det i ghettoen,« lyder det fra forsædet.

Jeg er taget til Vejle for at møde den 23-årige rapper Jamaika. Han har for nyligt udgivet sit debutalbum Nordsiden, og i den forbindelse har han kontaktet mig. Han vil gerne »åbne lidt op« om det liv, som han ellers beskriver som sådan et, som ikke engang Picasso ville kunne portrættere.

Så nu sidder jeg i hans managers bil sammen med produceren Mike Lowrey og venter på hovedpersonen, der pludselig dukker op fra blokken i henslængt tempo og med tårnhøj attitude – sådan som man gør det, når man står i spændet mellem at være ham, anmelderne kalder »dansk raps største håb«, og den hårdkogte ghettodreng, som hele historien om ham er bygget op omkring.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Niels Duus Nielsen
Niels Duus Nielsen anbefalede denne artikel

Kommentarer

Dorte Sørensen

Kære Information vil I ikke nok holde op med at bruge udtrykket ghetto - det er et forfærdeligt ord og hvorfor skal det kun bruges når det gælder boligområder med mange mindre økonomisk stillede mennesker?
PS: ordet kunne med lige så god ret bruges mod et boligområde med økonomisk godt stillede mennesker. Gå dog foran og hold op med det ord.
Ja politikerne lovgiver ligefrem efter dette ord ved at give folk i disse politisk udpegede boligområder længere straf. Så Danmark har ingen gang lighed for loven - det er da skræmmende.

Maj-Britt Kent Hansen, Niels Duus Nielsen og Bjarne Bisgaard Jensen anbefalede denne kommentar