Læsetid: 5 min.

»Mens du læser på uni/laver [jeg] kassen på rov«: Det tyske rapfænomen Gzuz er i virkeligheden et dannet bæst

I Tyskland har en rapper fået småborgerne godt op af stolene og kulturskribenterne til at vride hænder. Men ungdommen er med ham, og om lidt gæster han Danmark
Gzuz har vakt stor opmærksomhed.

Gzuz har vakt stor opmærksomhed.

Ullstein Bild

26. april 2019

Har man først set en af hans musikvideoer, forstår man godt, hvorfor han har bidt sig fast. Der er en perfektion over den visuelle voldsforherligelse og narkoæstetik, som ledsager de hårde raptekster. Indtil videre er hans videoer blevet set over hundred millioner gange.

Manden bag musikken bærer det borgerlige navn Kristoffer Jonas Klauß. På scenen kalder han sig Gzuz, et navn, som efter sigende skulle være en bogstavsudtrækning fra de tyske ord »Ghetto-Zeug unzensiert« (på dansk: ’ghettostads ucensureret’). Imidlertid kræver det hverken godt gehør eller megen fantasi at fange de bibelske toner i navnet. Gzuz, en guds søn i gangstergevandter, og han er ikke typen, der vender den anden kind til.

Man ser det tydeligt i videoen til nummeret »Was Hast Du Gedacht?« (Hvad tænkte du?). Her er pistoler, automatrifler, cannabisplanter og frisk kokain fra start til slut. Folk med masker og muskler. Og konstante klip af Gzuz selv i bar overkrop, der mosler rundt som et bæst af en mand – godt tatoveret, ret pumpet og alligevel udstyret med et solidt sæt shawarmapatter og gustenbleg hud.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu