Læsetid: 6 min.

Pete Buttigieg er dette valgårs komet på demokraternes stjernehimmel. Men hvor lang tid varer det?

Demokraterne har opdaget en politisk ’wunderkind’ blandt dette års 19 præsidentkandidater. Den 37-årige homoseksuelle borgmester fra South Bend i den republikanske delstat Indiana er blevet et tilløbsstykke på vælgermøder og fylder godt i medierne
Demokraterne har opdaget en politisk ’wunderkind’ blandt dette års 19 præsidentkandidater. Den 37-årige homoseksuelle borgmester fra South Bend i den republikanske delstat Indiana er blevet et tilløbsstykke på vælgermøder og fylder godt i medierne

Elijah Nouvelage

26. april 2019

Det er et evigt tilbagevendende fænomen i alle amerikanske primærvalg. Pressen og vælgerne leder med lys og lygte efter en ny spændende personlighed – en karismatisk og veltalende kandidat – som ingen har hørt om før.

Som regel finder man en. Og i månederne efter falder pressen i svime. Vælgerne styrter til møder med den pludseligt populære kandidat. På et eller andet tidspunkt opdager de en svaghed, eller også afdækker pressen noget problematisk i politikerens fortid. Herefter kommer styrtdykket i meningsmålingerne.

Den rutsjetur oplevede tidligere NATO-chef general Wesley Clark i de demokratiske primærvalg i 2004. Det samme gjorde Herman Cain, indehaver af en pizzakæde, i de republikanske primærvalg i 2012. Begge kandidater floppede ret hurtigt.

Vi ved, hvordan den historie endte i 2016.

En ejendomsmagnat og reality-tv-stjerne dukkede op på den republikanske stjernehimmel og blev af medier og partiinsidere i månedsvis latterliggjort og forudset en krank skæbne. Men Donald Trump ville ikke forsvinde. Pludselig havde han vundet nomineringen og blev siden valgt til USA’s præsident.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu