Podcast
Læsetid: 1 min.

Podcast: Litteraturhistoriens ældste hovedværk, Støjbergs forklaringsproblem og en film, der klipper dit hjerte over

En stor begivenhed har fundet sted i ugens løb. Helteeposset ’Gilgamesh’ er udkommet i en ny, anmelderhyldet dansk udgave. Niels Ivar Larsen, der har talt med far og søn-duoen bag værket, kommer og fortæller. Ulrik Dahlin fortæller om en mere moderne politisk saga, nemlig den om Inger Støjberg og adskillelsen af asylpar
En stor begivenhed har fundet sted i ugens løb. Helteeposset ’Gilgamesh’ er udkommet i en ny, anmelderhyldet dansk udgave. Niels Ivar Larsen, der har talt med far og søn-duoen bag værket, kommer og fortæller. Ulrik Dahlin fortæller om en mere moderne politisk saga, nemlig den om Inger Støjberg og adskillelsen af asylpar

Arkivfoto

Kultur
6. april 2019

Så er der radio.

Med allersidste nyt om litteraturhistoriens første hovedværk: Det 4.000 år gamle epos om Gilgamesh, forfattet på lertavler i old­tid­ens Meso­po­tamien. Det er nu udkommet i en dansk gendigtning af far og søn-duoen digteren Morten Søndergaard og assyriologen Sophus Helle. Og det har begejstret anmelderne – herunder vores egen Erik Skyum Nielsen. Niels Ivar Larsen har talt med de to forfattere og præsenterer os for kongen Gilgamesh, der bare var alt, alt for meget.

Ulrik Dahlin er også forbi med sidste nyt i en anden langvarig sag – nemlig den måske ulovlige instruks om adskillelse af asylpar, hvor den ene er under 18 år. Information er kommet i besiddelse af en PowerPoint-præsentation, der endnu engang sætter spørgsmålstegn ved Udlændinge- og Integrationsminister Inger Støjbergs forklaring. Vi er så tæt på en rygende pistol, at man kan lugte røgen, lyder Dahlins udlægning.

Kulturredaktør Katrine Hornstrup Yde har set den mesterlige belgiske film Girl om den unge ballerina Lara, der kæmper med kroppen, som vi alle gør, men med det ekstra lag, at hun er transkønnet. »At vælte gennem kropslige og psykiske stadier som barn, ung, voksen er altid overvældende. For nogen er det vildere og mere voldeligt end for andre. Men der er et fælles erfaringsgrundlag,« skriver hun.

Og så er Rune Lykkeberg igennem på telefon fra Paris.

Radio Information

Radio Information giver dig det bedste og vigtigste fra ugen, når skribenterne bag artiklerne er i studiet. Chefredaktør Rune Lykkeberg får hver uge en optur over en af de store linjer i vores samfund. Og så kigger kulturskribenterne jævnligt forbi og giver dig ugens kulturanbefaling. Anna von Sperling er vært.

Seneste podcasts

 • Podcast: Katastrofen i Indien, Bidens vaccine-åbning og oksekødsskandalen

  8. maj 2021
  I denne uges Radio Information skal vi tale om Aarhus Universitets stærkt kritisable håndtering af skandalen om oksekødsrapporten, om coronakatastrofen i Indien, USA's kontroversielle udmelding om vaccinepatenter og om alle de gode film, vi nu kan se i en mørk sal
 • Podcast: Klimaborgertinget, Instrukskommissionen og en masse kultur, der gør dig godt

  30. april 2021
  I denne uges Radio Information guider Lone Nikolajsen til de bedste film på CPH:DOX, Maria Kjær Themsen tager os med på Louisiana, Ulrik Dahlin til Instrukskommissionen og Rune Lykkeberg har opperen over Klimaborgertingets anbefalinger
 • Podcast: Kupforsøget i europæisk fodbold

  23. april 2021
  I denne uges Radio Information har chefredaktøren optur over, at de rigeste fodboldklubber i Europa ikke fik succes med deres kupforsøg. Vi skal tale om afgangsudstillingen fra Kunstakademiet, om amokløbet på boligmarkedet og om de to, der kandiderer til at blive Tysklands nye Merkel
Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her