Læsetid: 10 min.

Sådan her ville det se ud, hvis modehuset Balenciagas instagramkonto kunne dyrke sex med sig selv

På den oprindelige Brexit-dag tager den forkølede forfatter Ida Holmegaard på Tate Modern i London for at se tidens mest hypede kunstværk, Anne Imhofs performanceværk ’SEX’, hvor Imhof og hendes performere leder publikum rundt i en blanding af et forvrænget modeunivers, en tysk natklub og en fantasi om underkastelse
Frances Chiaverini, Josh Johnson, Eliza Douglas, Ian Edmonds, Mickey Mahar, Enad Marouf, Jakob Eilinghoff, Billy Bultheel i Anne Imhofs ’Sex’, Tate Modern, London. Stillet til rådighed af kunstneren og Galerie Buchholz

Frances Chiaverini, Josh Johnson, Eliza Douglas, Ian Edmonds, Mickey Mahar, Enad Marouf, Jakob Eilinghoff, Billy Bultheel i Anne Imhofs ’Sex’, Tate Modern, London. Stillet til rådighed af kunstneren og Galerie Buchholz

Nadine Fraczkowski

12. april 2019

Halvanden time inden Anne Imhofs performanceværk SEX begynder, sidder jeg i kø på en betontrappe i Tate Moderns forhal med mine venner David og Signe. Vi venter på at få lov til at købe ikke afhentede billetter. SEX er totalt udsolgt.

Det er Imhofs første udstilling, siden hun vandt Guldløven ved Venedigbiennalen i 2017 med performanceværket Faust, der modtog massiv ros og omtale i den internationale kunstpresse. Også Faust stod folk i kø i timevis for at se; Imhofs distinkte blanding af langvarig performance og installation, ofte med både dystre og seksuelle overtoner, tiltrak så mange tilskuere i Venedig, at det i praksis var svært at komme ind.

SEX kommer til at vare fire timer. Vi kan komme og gå som vi vil, vi har hørt, at der er en bar derinde.

Trappen bag os er fuld af velklædte mennesker i højhælede sko, læderkilte, North Face-kasketter; nærmere klædt på til fest end museumsbesøg. Vi er meget forventningsfulde. Selv er jeg også lidt sløj. Vipper lige på kanten af en forkølelse, glemte Panodilerne og halspastillerne derhjemme, fordi Signe og jeg måtte løbe ud ad døren for at nå toget.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu