Baggrund
Læsetid: 2 min.

Fra Arkivet: Der var engang, hvor Distortion havde et afhugget hoved på programmet

Distortion er blevet mere voksen og hensynsfuld. Både i deres planlægning og profilering. Sådan har det ikke altid været. I 2005 kunne man her i avisen læse, at de havde valgt et foto af et afhugget hoved som forside til deres program for Indre By. Vel og mærke hovedet fra taxachauffør Torben Vagn Knudsen, der to måneder forinden var blevet myrdet og parteret i selvsamme område
Kultur
24. maj 2019

Da den københavnske gadefestival Distortion lige var startet op, var der kun et par tusinde deltagere at holde styr på. Arrangørerne behøvede ikke at bekymre sig for stort andet end de unge deltageres branderter og dakke-dak-præferencer. Men i takt med at festivalens omfang er vokset, har håndteringen af presse og naboskab også måttet blive mere voksen.

I år er der tænkt på børn og gamle med initiativer som: Elvis på plejehjem og Børnedistortion. Og i nabobreve til henholdsvis Nørrebro og Vesterbro, optræder der en taktfuld underdrivelse af følgerne af Distortion i området:

»Lydniveauet i det såkaldte arrangementsområde vil stige«.

Arrangørerne har ikke altid været så taktfulde i deres promotion.

Onsdag den 1. juni 2005 kunne man her i avisen læse, at »[e]t afhugget hoved bliver brugt som logo til den Københavnske festival Distortion.«

Og det var ikke bare et tilfældigt hoved, men hovedet af taxachaufføren Torben Vagn Knudsen, der mindre end to måneder forinden var blevet brutalt myrdet og parteret i det indre København. I festivalens program blev hver forskellig location behæftet med et logo. Vesterbro havde en barnevogn, Nørrebro havde en rotte og indre by havde Torben Vagn Knudsens hoved.

Festivalens direktør, Cristopher Müller, kaldte det meget uheldigt og tilkendegav at fortryde billedet.

»Det er en fejl, der er begået af den grafiske designer til programmet. Vi bruger meget unge folk til at hjælpe os, og som det ofte er ved denne slags arrangementer, går tingene meget hurtigt […] Designerens idé var, at hovedet skulle være et statement mod stofmisbrug. Fyrene, der begik det her mord, har tydeligvis været på et eller andet, så...«

Her brød Informations journalist, Lasse Lavrsen, ind:

»Det er jo ikke meget mere end en måned siden han blev begravet?«

»Jeg ved det, og som vi også sagde til den unge designer, så forestil dig, du var i familie med denne person. Men da vi læste korrektur på programmet, var vi simpelthen ikke vågne nok,« forklarede Christopher Müller.

»Men vi har et virkelig spændende program, og jeg håber ikke denne fejl vil overskygge det.«

Det er jo den lidt kedelige tendens, afhuggede hoveder har: De overskygger ellers spændende programmer. Men så lærte man også det.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her