Læsetid: 9 min.

Bret Easton Ellis: »Min evne til at få millennials op at køre er vanvittig«

1980’er-litteraturens enfant terrible er nu selvudnævnt revser af offermentalitet og skandale. Her taler han om sin første bog i et årti
1980’er-litteraturens enfant terrible er nu selvudnævnt revser af offermentalitet og skandale. Her taler han om sin første bog i et årti

Ryan Pfluger

7. juni 2019

Stakkels Bret Easton Ellis. Denne mandag morgen kan ikke være let. For det første har Virgin Atlantic mistet hans bagage. Inden min ankomst til det mageløse London-hotel, han er indkvarteret på, har han været nødt til at gå ud og købe en deodorant. For det andet har jeg en ond forkølelse, hvilket får ham til at sætte sig ved nabobordet i hotelbaren, hvor vi skal tale sammen. Har han virkelig tænkt sig at blive derovre?

»Altså,« siger han, med forstillet fårethed. »Jeg er meget modtagelig for den slags, og jeg er på bogturné.«

Ikke desto mindre udstråler han varme, og hans ansigt – mere rødmosset og rundere nu end da han var på sin berømtheds højde – bærer et nærmest permanent smil. Han taler og taler og ønsker ikke at vogte sine ord.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Olaf Tehrani
  • Bjarne Toft Sørensen
  • Steffen Gliese
Olaf Tehrani, Bjarne Toft Sørensen og Steffen Gliese anbefalede denne artikel

Kommentarer

Steffen Gliese

Ja, det er synd, at ungdommen i så høj grad villigt finder sig i en disciplinering - men mon ikke det er det, der så til gengæld slår ud i identitetspolitikken? Det, der betinger friheden?

Katrine Damm

"Bret Easton Ellis: »Min evne til at få millennials op at køre er vanvittig«

Man kunne vel også vende det om og sige: millennials evne til at få Bret Easton Ellis op at køre er 'vanvittig'?

Der er noget der gir' mig en eller anden 'auch' når ældre 'kloge' 'bedrevidende' ældre (jeg er jævnaldrende med Ellis) har ondt i røven og harcelerer over 'ungdommen', og får mig til at tænke: måske handler det mere om dig selv (mig selv) end om de unge, som måske ikke lige gør oprør, helt på den måde man mener at vide de burde gøre?

Steffen Gliese, Niels Duus Nielsen og Thomas Tanghus anbefalede denne kommentar
Steffen Gliese

Ja, Katrine Damm, den der med, at livet er hårdt, forekommer mig at være virkelig uambitiøs, når der rent faktisk er nogen, der arbejder på, at det i mindre grad skal være det.