Læsetid: 3 min.

»Alle mine egne forliste kærlighedsforhold kommer for et øjeblik helt op til overfladen og dirrer«

Hvad får os til at græde, spørger vi i en lille serie. Guldlofter, ådselædere, venetiansk silkevelour og en spæd norsk stemme fik tårerne frem hos avisens kunstredaktør forrige år i Venedig …
Hvad der får os til at græde undersøges i en lille serie her i Information. Nu skal vi til Venedig, hvor Maria Kjær Themsen spørger sig selv: »måske er det al det vand man konstant er omgivet at eller transportere sig på, måske er det den afsindige dekadente skønhed hele byen udstråler...«

Hvad der får os til at græde undersøges i en lille serie her i Information. Nu skal vi til Venedig, hvor Maria Kjær Themsen spørger sig selv: »måske er det al det vand man konstant er omgivet at eller transportere sig på, måske er det den afsindige dekadente skønhed hele byen udstråler...«

Jakob Arnholtz

7. maj 2019

Følelserne byggede sig ligesom op over hele dagen – en lun majdag i Venedig under kunstbiennalens åbningsdage i 2017.

Jeg trængte til en pause fra al postyret ved biennalen og valgte at opsøge nogle lidt mere stilfærdige steder i det Venedig, som altid får noget rørstrømsk frem i mig – måske er det al det vand, man konstant er omgivet af eller transporterer sig på, måske er det den afsindige dekadente skønhed hele byen udstråler, måske er det følelsen af at træde tilbage i en historisk tid, hvor al modernitet er dømt ude, måske er det den konstante påvirkning af prosecco og store kunstoplevelser?

Det virker i hvert fald altid overvældende på mig at komme til Venedig.

Den morgen startede jeg med at gå til San Marco-pladsen og bevæge mig stille op ad en trappe fra 1557, hvor loftet er dekoreret med 24 karat guld, den såkaldte Golden Staircase. Jeg mistede næsten orienteringen, som jeg stod der med nakken hældt bagover og følelserne uden på tøjet.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Steffen Gliese
  • David Zennaro
Steffen Gliese og David Zennaro anbefalede denne artikel

Kommentarer