Læsetid: 4 min.

Forfatteren bag essayet ’How to Write About Africa’ er død

Binyavanga Wainaina er død. »Brug altid ordet ’Afrika’ eller ’Mørke’ eller ’Safari’ i titlen,« skrev han i det berømte essay. ’How to Write About Africa’. For nogle år siden skrev forfatteren Jimmy Chen en fiktiv datingprofil for Raymond Carver, den er blevet genstand for Facebook-diskussion og af en række danske forfattere komprimeret til: »Writer. Desperate. Drink.«
Binyavanga Wainaina er død. »Brug altid ordet ’Afrika’ eller ’Mørke’ eller ’Safari’ i titlen,« skrev han i det berømte essay. ’How to Write About Africa’. For nogle år siden skrev forfatteren Jimmy Chen en fiktiv datingprofil for Raymond Carver, den er blevet genstand for Facebook-diskussion og af en række danske forfattere komprimeret til: »Writer. Desperate. Drink.«
31. maj 2019

Velkommen til Bogkortet, et fast format i Information.

Hver uge vil forfatter Peter Adolphsen bringe dig bognyheder og litterær sladder fra det store udland, faglitteratur såvel som skønlitteratur.

KENYA

WAINAINA DØD

Den kenyanske forfatter, redaktør og grundlægger af tidsskiftet Kwani og LGBTQ-aktivist Binyavanga Wainaina er død efter kort tids sygdom, kun 48 år gammel.

Han vandt i 2002 Caine-prisen for afrikansk litteratur og er kendt for et essay fra 2014, hvor han outede sig selv under overskriften ’I Am a Homosexual, Mum’. Han er også kendt for det ætsende essay ’How to Write About Africa’ (trykt i 2005 i Granta Magazine), hvori der blandt andet står:

»Brug altid ordet ’Afrika’ eller ’Mørke’ eller ’Safari’ i titlen. (…) Du må aldrig have et billede af en veltilpasset afrikaner på omslaget. En AK-47, udstående ribben, bare bryster; brug dem. (…) Omtal altid Afrika, som om det er ét land.«

Og til sidst:

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu