Læsetid: 3 min.

De gamle kendinge styrer i Cannes, men tænk, hvis Guldpalmen for første gang i 26 år går til en kvinde

De ellers så udskældte veteraner og Cannes-darlings har levet op til forventningerne på årets filmfestival. Det gælder Loach, Tarantino og Bellocchio, og det gælder i den grad Almodóvar. Men de yngre filmskabere har også kunnet følge med, ikke mindst en af de fire kvinder i hovedkonkurrencen, Céline Sciamma
Marco Bellocchio fortæller medrivende om mafiosoen Tommaso Buscetta (Pierfrancesco Favino), der i 1980’erne bragte Cosa Nostra i knæ, da han vidnede mod sine gamle ’venner’.

Marco Bellocchio fortæller medrivende om mafiosoen Tommaso Buscetta (Pierfrancesco Favino), der i 1980’erne bragte Cosa Nostra i knæ, da han vidnede mod sine gamle ’venner’.

Filmfestivalen i Cannes

25. maj 2019

CANNES – Det er måske for meget ligefrem at kalde årets filmfestival i Cannes for veteranernes festival. Men faktum er, at en række af de gamle kendinge, som i hvert fald nogle kritikere har det med at brokke sig over, når hovedkonkurrencen offentliggøres, i år har levet noget nær op til deres bedste.

Det gælder Jim Jarmusch, der med den politisk ladede zombiesatire The Dead Don’t Die sparkede festivalen i gang på temmelig underholdende og bidsk vis, og det gælder i endnu højere grad Ken Loach, som i den på alle måder betimelige Sorry We Missed You endnu en gang skildrer helt almindelige menneskers kamp mod et inhumant system.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Peter Hansen

Prisen skal ikke gå til et køn, kønnet bør her være totalt ligegyldig, og hvis en kvinde vinder efter jeg har læst dette, så kunne jeg sagtens få den tanke, at hun ikke vandt fordi hun var den bedste, men bare fordi hun var kvinde.

Anders Sørensen

@Peter Hansen, hvorfor skal prisen ikke gå til et køn, medmindre du vil hævde at grunden til, at prisen ikke er blevet uddelt til en kvinde i 26 år, er, at kvinder er 26 gange ringere til film end mænd?

Niels Østergård

Ingen guld til kvinderne i denne omgang, men derimod til Joon-ho Bong.
Med tanke på hans tidligere film (Memories of Murder, Mother, Snowpiercer m.v.) er det sikkert ikke helt ufortjent.

Peter Hansen, Christian Monggaard og ulrik mortensen anbefalede denne kommentar
Peter Hansen

@Anders Sørensen

Hvis der ikke er nok kvinder der deltager og er med i opløbet, så er det måske netop tilfældet, at de har været 26 gange ringere i 26 år, muligheden foreligger!

Ihvertfald er der ikke noget der hedder, at nu er det deres tur, det vil jo underminere de andre kriterier og dermed tilliden til selvsamme.

Dette gælder forøvrigt i alle perspektiver hvad dette emne angår.