Læsetid: 4 min.

Katinka: »Det er et stort ansvar at få folk til at græde«

Sanger og sangskriver Katinka Bjerregaard har svært ved at vænne sig til, at der nogle gange er folk, der græder, når hun og hendes band Katinka spiller koncert. Også selv om hun selv har det godt med at græde til musik og generelt har høje tanker om, hvad melankolien kan
’Det er hårdt at se folk græde til mine koncerter. Der er sådan en sårbarhed ved at græde, og jeg er bange for, at jeg ikke kan følge det til dørs, og at de bare bliver ved med at være kede af det.’ Sangerinden Katinka om sit forhold til gråd.

’Det er hårdt at se folk græde til mine koncerter. Der er sådan en sårbarhed ved at græde, og jeg er bange for, at jeg ikke kan følge det til dørs, og at de bare bliver ved med at være kede af det.’ Sangerinden Katinka om sit forhold til gråd.

Louise Herrche Serup

3. maj 2019

Katinka Bjerregaard er sanger og sangskriver i det dansksprogede band Katinka, som siden 2012 har udgivet to EP’er og to albummer, senest Vokseværk. Sangene er melankolske og iørefaldende, og bandet blev i 2017 kåret som Årets Håb ved uddelingen af Steppeulven.

»Når jeg skriver sange, er det altid på en stemning af tumult. Der er en fornemmelse af, at der er noget, der bliver blæst op i mig, som jeg skal se meningen med. Melankolien er gennemgående for mig som person, den ligger som et filter i mit hoved. Jeg skriver også lykkelige kærlighedssange, men der skal også være et eller andet, der skurrer og banker ind i hinanden. Nogle spørgsmål, der endnu ikke er svaret på, en frygt og en masse ting, man ikke ved, hvordan ender. Melankolien er med til at acceptere, at det er sådan, og med til at gøre de grimmeste følelser til noget, man kan leve med, og som næsten ender med at være lidt smukt.«

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu