Læsetid: 3 min.

»Jeg lavede meget musik, som blev droppet, fordi den var for trist«

Da komponisten Signe Lykke skrev musik til dokumentarfilmen ’Den nat vi faldt’ om en kvinde, der mister sin mand, og den sorg, hun gennemgår, var ambitionen ikke at manipulere nogen til at græde, men derimod at åbne op for et bredere spektrum af følelser
I dokumentaren ’Den nat vi faldt’, som Signe Lykke har lavet musikken til, vises sorg på mange forskellige måder – for eksempel ved at hovedpersonen, der netop har mistet sin mand, går i gang med at fælde et træ. Sorg og gråd er dynamisk og ikke bare en ting, det skal musikken afspejle, mener Signe Lykke.

I dokumentaren ’Den nat vi faldt’, som Signe Lykke har lavet musikken til, vises sorg på mange forskellige måder – for eksempel ved at hovedpersonen, der netop har mistet sin mand, går i gang med at fælde et træ. Sorg og gråd er dynamisk og ikke bare en ting, det skal musikken afspejle, mener Signe Lykke.

DFI

10. maj 2019

Signe Lykke er sanger og komponist, 35 år gammel og skriver filmmusik ved siden af den moderne kompositionsmusik, hun ellers arbejder med. Blandt andet har hun (sammen med Lasse Ziegler) skrevet musikken til Cille Hannibals dokumentarfilm Den nat vi faldt (2018) om, hvordan instruktørens mor håndterer tabet af sin mand, der pludselig en nat falder ned ad en trappe og dør.

En film, der er blevet rost for at være rørende, men hvor lydsiden netop undlader at lefle for tårekanalerne med klassiske kneb som storladne strygere:   

»Instruktøren og jeg talte fra starten meget om, hvordan man sætter lyd til en historie om at miste og sørge uden at manipulere publikum. Vi ville ikke tvinge én bestemt følelse ned over dem. Der blev lavet meget musik, som blev droppet – som oftest fordi den var for trist. I sammenhæng med billederne holdt det en fast i en melankoli, der dominerede for meget. I stedet ville vi åbne op for et lidt bredere spektrum af følelser.«

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu