Læsetid: 5 min.

Ny biografi hævder, at Susan Sontag frasagde sig en af sine bøger for til gengæld at beholde sit barn

Mens en ny biografi hævder, at den amerikanske forfatter Susan Sontag frasagde sig en af sine bøger for til gengæld at beholde sit barn, har en engelsk-jamaicansk digter modtaget Rathbones Folio Prize for sin digtsamling om livet som døv
Mens en ny biografi hævder, at den amerikanske forfatter Susan Sontag frasagde sig en af sine bøger for til gengæld at beholde sit barn, har en engelsk-jamaicansk digter modtaget Rathbones Folio Prize for sin digtsamling om livet som døv
24. maj 2019

Velkommen til Bogkortet, et fast format i Information.

Hver uge vil forfatter Peter Adolphsen bringe dig bognyheder og litterær sladder fra det store udland, faglitteratur såvel som skønlitteratur.

Vi begynder i USA ...

USA

SONTAGS BLODOFFER

En kommende biografi om den amerikanske forfatter Susan Sontag af Benjamin Moser hævder, med angiveligt solide beviser, at hun var den egentlige forfatter til bogen Freud: The Mind of the Moralist (1959), der ellers tilskrives hendes første mand, akademikeren Philip Rieff. De blev gift, da hun kun var 17 år gammel, kun ti dage efter, at hun hørte et foredrag af ham.

De blev skilt i 1959, og skilsmisseaftalen stipulerede, at hun frasagde sig ophavsretten til bogen, der var baseret på hans noter og research. Moser udtaler til The Guardian:

»I min research opdagede jeg, at hun faktisk havde skrevet bogen, og i en forbitret skilsmisse kun gik med til at frasige sig den for at forhindre sin eksmand i at tage deres barn fra hende. Det var et blodoffer, som en ven formulerede det.«

Sontag døde i 2004.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu