Podcast
Læsetid: 1 min.

Podcast: Løkke lufter tanker om SV-samarbejde, Information lancerer kampagne for klima-borgerting og S afviser at hæve prisen på smøger

Podcast: Løkke lufter tanker om SV-samarbejde, Information lancerer kampagne for klima-borgerting og S afviser at hæve prisen på smøger
Kultur
18. maj 2019

I denne uge lancerede Information en kampagne for at få de politiske partier til at forpligte sig på at nedsætte et borgerting for klimaet: 99 tilfældige borgere, der skal udforme en politik, der gør, at vi kan leve op til målene i Parisaftalen.

For noget er galt: Alle anerkender problemet og ønsker at finde en løsning, men det politiske system savner beslutningskraft og stærkere forbindelser mellem borgerne og beslutningstagerne. Mette-Line Thorup og Rune Lykkeberg udlægger visionen.

Og så kommer vi naturligvis ikke uden om den bette bombe, som Lars Løkke Rasmussen trillede ind midt i valgkampen: Muligheden for et SV-samarbejde – altså i så fald, at han ikke kan danne sin egen regering, vil han gerne være med i en anden regering. Indlandsredaktør Anton Geist forklarer.

Sidst, men ikke mindst, skal vi tale om smøger. For i denne uge kom Venstre så endelig med i gruppen af partier, der vil øge prisen på cigaretter. Men ikke så snart havde de liberale blandet sig i, hvad folk går rundt og dør af, før socialdemokraterne sagde, at de ikke ville love noget, da afgifter jo havde en social slagside. Vores aldrig-nogensinde-rygende videnskabsredaktør Louise Schou Drivsholm har set på sagen.

Podcast

Radio Information

Radio Information giver dig det bedste og vigtigste fra ugen, når skribenterne bag artiklerne er i studiet. Chefredaktør Rune Lykkeberg får hver uge en optur over en af de store linjer i vores samfund. Og så kigger kulturskribenterne jævnligt forbi og giver dig ugens kulturanbefaling. Anna von Sperling er vært.

Seneste podcasts

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her