Læsetid: 6 min.

Popgeniet Elton John skriver et rockklodset testamente i København

Sir Elton John er på afskedsturné. I lørdags kom han til i hovedstaden, hvor menneskets mudder blev iscenesat som guddommeligt drama. Desværre blev hans popgeni også pakket ind i et klodset rockcirkus
Elton John gæstede lørdag som et led i sin afskedsturne et udsolgt Royal Arena. Men selvom flere af musikerne på scenen er gamle kendinge i Elton Johns verden, har de problemer med at vække sangkataloget til live.

Elton John gæstede lørdag som et led i sin afskedsturne et udsolgt Royal Arena. Men selvom flere af musikerne på scenen er gamle kendinge i Elton Johns verden, har de problemer med at vække sangkataloget til live.

Torben Christensen

20. maj 2019

En afskedsturné er et testamente. En mulighed for at overlevere ens værk til musikhistorien og fanskaren. At indprente folket, hvordan man vil huskes. Det sidste og muligvis klareste aftryk i vores erindringer.

Men ikke alle testamenter er lige vellykkede. Heller ikke Sir Elton Hercules Johns.

Afskedsturneen hedder Farewell Yellow Brick Road og når lørdag aften et udsolgt Royal Arena. Elton er 72, og det er et kun pletvist vellykket show, vi trakteres med. Ikke fordi han ikke gør en indsats, den gode Sir, men fordi han har truffet så mange forkerte valg. Nogle af dem sandsynligvis af nostalgiske grunde. Flere musikere er gamle kendinge i Elton Johns verden, men de har problemer med at vække sangkataloget til live.

På scenen har vi et rockband, ikke et poporkester. Og det er en skam, for det er snarere popikonet end rockstjernen Elton John, der har gjort en forskel i musikhistorien. Han har ikke et kor med, og ej heller har han givet synthesizerne en stærk plads i lydbilledet, så den astronomiske luksus kan brede sig.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Niels Duus Nielsen
  • Karin Mette Petersen
  • Eva Schwanenflügel
Niels Duus Nielsen, Karin Mette Petersen og Eva Schwanenflügel anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu