Læsetid: 9 min.

»Der er sket større forandringer i den indiske seksualkultur de seneste ti år end i de foregående 3.000 år«

Hvordan går det egentlig med indernes sexliv? Det satte forfatterinden Ira Trivedi sig for at finde ud af og rejste ud i landet og ned i landets ambivalente seksualitetshistorie. Alt imens endte forfatterinden selv i centrum af en af Indiens mest omtalte #MeToo-sager. Vi mødte hende i Delhi
Indien er midt i en social transformation, der ikke mindst handler om at adskille sex fra ægteskabet, fortæller forfatter Ira Trivedi.

Indien er midt i en social transformation, der ikke mindst handler om at adskille sex fra ægteskabet, fortæller forfatter Ira Trivedi.

Peter Nygaard

16. maj 2019

»Intet folk i verden er mere forvirret, når det kommer til sex, end os indere,« skrev den berømte indiske forfatter Khushwant Singh i 1956.

En af hans arvtagere ud i kunsten at beskrive de intime sider af indernes liv, forfatterinden Ira Trivedi, er enig. Indien har altid befundet sig et unikt sted mellem overseksualisering og undertrykkelse. Og gennem tiderne har det bare antaget nye former.

»Engang var det Kamasutra, der stod i kontrast til det sexliv, folk i praksis levede. I dag er det internettet,« siger Ira Trivedi, forfatter til bogen India in Love: Marriage and Sexuality in the 21st Century.

– Så hvordan vil du beskrive Indiens seksuelle oplevelse lige nu og her?

»Jeg vil beskrive den som famlende og forvirrende ud over det sædvanlige. Der er sket større forandringer i den indiske seksualkultur de seneste ti år end de foregående 3.000 år. Derfor er det ikke så mærkeligt, at vi har så svært ved det med sex og grænser,« fastslår hun.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Trond Meiring
  • ingemaje lange
  • Viggo Okholm
  • Torben K L Jensen
  • ulrik mortensen
  • Alvin Jensen
  • Mikael Aktor
Trond Meiring, ingemaje lange, Viggo Okholm, Torben K L Jensen, ulrik mortensen, Alvin Jensen og Mikael Aktor anbefalede denne artikel

Kommentarer

Mikael Aktor

Endnu en fin artikel i jeres Indiens-serie. I har været gode til at opsøge gode kilder i Indien, og I har sat jer godt ind i stoffet. Jeg tror, mange af os, der til dagligt arbejder med viden om Indien, er rigtig glade.

ingemaje lange, Viggo Okholm, Karsten Lundsby, Torben K L Jensen, Alvin Jensen, Hanne Melbye og Anna von Sperling anbefalede denne kommentar
Torben K L Jensen

Jeg kommer tit til at tænke hvordan sub-kontinentet Indien ville have udviklet sig uden England og British East Indien Company - et privat foretagende med hær der styrede Indien med ét formål - Profit.
Og forresten - Anna von Sperling - du gør det strålende.