Læsetid: 12 min.

Vi spurgte alle 13 partier om deres kulturpolitik. Her er deres svar

Kulturpolitik fylder sjældent meget i en valgkamp. Vi har spurgt partierne, hvad de egentlig mener om kultur: Hvad er deres mærkesager? Hvad skal vi overhovedet med kultur? Og hvem har været alletiders bedste kulturminister?
Kulturpolitik fylder sjældent meget i en valgkamp. Vi har spurgt partierne, hvad de egentlig mener om kultur: Hvad er deres mærkesager? Hvad skal vi overhovedet med kultur? Og hvem har været alletiders bedste kulturminister?

Uffe Weng

16. maj 2019

Mogens Jensen, Socialdemokratiet

– Hvad er jeres vigtigste mærkesag?

»Regeringens medieforlig betyder meget mindre dansk indhold. Det er helt forkert i en tid, hvor udenlandske medier og indhold fylder mere og mere, og hvor fake news er noget, vi skal tage meget alvorligt. Vi vil styrke public service og dansk indhold.«

– Hvad skal kulturpolitik?

»Kulturen er afgørende for, at vi ikke kun er et forbrugersamfund, men også et oplysnings- og dannelsessamfund. Derfor er kulturen rugbrød og ikke flødeskum.«

– Hvordan vil I markere jer kulturpolitisk i den kommende valgperiode?

»Vi er nødt til at tage fat om den kulturelle ulighed. Så ens adgang til kulturen og deltagelse i kultur- og fritidslivet ikke afhænger af hverken økonomi, postnummer eller social baggrund. Her skal vi nå flere, og derfor er det bl.a helt afgørende, at børnene møder kunst, kultur og idræt allerede i skolen.«

– Hvem har været den bedste kulturminister igennem tiden uden for dit eget parti?

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Kristian Rikard
Kristian Rikard anbefalede denne artikel

Kommentarer

Bjarne Toft Sørensen

En bedrøvelig traditionel og fantasiløs omgang læsning - viljen til at diskutere PRIORITERING er stort set fraværende.

Den eksperimenterende og nyskabende samtidskunst i forskellige former er stort set glemt i sammenhængen, både kunstnerne og de forskellige "scener", hvor kunsten gøres til begivenheder.

Hvorfor skal der være så lidt at fordele over Statens Kunstfond, og hvorfor skal de små steder, hvor kunsten udøves, år efter år slås for overlevelse med f.eks. kommunal driftsstøtte, når en række af de store mastodonter forgyldes over finansloven? F.eks teatre, symfoniorkestre, Operaen, Louisiana og Aros.

Morten Balling

Kultur er ikke det samme som hvad der går i biffen eller teatret. Det er heller ikke nok at inkludere alle malerne og performancekunstnerne.

Kultur er et begreb som dækker alle de normer et samfund har. Det er de normer vi indretter os efter, og diskuterer. Kultur dækker stort set alt, men normalt bliver emnet behandlet som det man kalder kulturliv.

Når Pia Kjærsgaard's vådeste drøm i mange år var kulturministerposten, tror folk så bare det var fordi hun så kunne lukke for tilskud til nogle udflippede kunstnere?