Test dig selv: Hvor godt kender du Islands litteraturskat?

Kan du din ’Edda’, har du styr på både oldtidssagaerne og passionssalmerne, og kan du huske titlen på den roman, som indbragte Auður Ava Ólafsdóttir Nordisk Råds litteraturpris i 2018? Det er tid til at teste din viden om islandsk litteratur
Kan du din ’Edda’, har du styr på både oldtidssagaerne og passionssalmerne, og kan du huske titlen på den roman, som indbragte Auður Ava Ólafsdóttir Nordisk Råds litteraturpris i 2018? Det er tid til at teste din viden om islandsk litteratur

Mark Hannaford

Kultur
22. maj 2019

»For alt, hvad der kan tænkes i verden, findes der ord på islandsk«. Sådan skrev digteren Þorsteinn Erlingsson om sit modersmål. Og islandsk sprog og litteratur er da også noget ganske særligt.

Islands litteratur har i mere end tusind år gennem Edda-digtningen og sagaerne påvirket og ændret verdenslitteraturen, og det siges endnu om islændingene, at de er et af verdens mest læsende folk. De seneste måneder har Information præsenteret de vigtigste islandske skabere og værker – fra oldtiden og op til vor tid. Nu er det tid til at teste, hvor godt du kender Islands litteraturskat. 

Islands litterære mirakel

I Island er sprog og litteratur ægte sammenhængskraft. På tværs af politisk overbevisning, sociale skel og epoker er litteraturen det, der forener. Islands litteratur har ikke kun syntes så stor og rig i de senere årtier med et væld af forfatterskaber, der har gjort stort indtryk i hele verden – den har i mere end tusind år gennem Edda-digtningen og sagaerne påvirket og ændret verdenslitteraturen. Information præsenterer i den kommende tid et udvalg af de værker, der for mere end tusinde år siden gjorde islandsk litteratur til noget helt særligt i verdenslitteraturen og stadig påvirker vores forestillinger i dag.

Seneste artikler

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Niels Duus Nielsen

9 ud af13. Er det nok til at søge om islandsk statsborgerskab?

Lone Hansen, Anker Nielsen og Trond Meiring anbefalede denne kommentar