Læsetid: 6 min.

Anmelderne anbefaler: Her er de bøger, du bør læse i sommerferien

13 søvnløse nætter fra en god digters bedste bog, et libertinermesterværk og science fiction-prosastykker, der er for uhandy til stranden, men alligevel oplagt som sommerferielæsning. Informations kritikere anbefaler bøger til din sommerferie
læse bedste bøger i sommerferien 2019 anbefaling

Mads Jensen/Ritzau Scanpix

7. juni 2019

Her er de bøger, Informations anmeldere anbefaler at læse i sommerferien 2019.

Litteraturanmelder Martin Bastkjær anbefaler

Maggie Nelson: ’Argonauterne’

Selvbiografiske stykker blandes med små afsnit om queerkunst og refleksioner over identitet, køn, moderskab og begær. Nelson veksler ubesværet mellem at skrive om amning og analsex, om fødsel og fisting. En klog og rørende essayistisk hybrid.

Rebecca Solnit: ’Mænd forklarer mig ting’ og ’Alle spørgsmåls moder’

Solnits essays er et væsentligt bidrag til kampen for ligestilling. Hun skriver både kækt og kontant om alt fra voldtægtsjokes til frivillig barnløshed. Tilsammen afdækker de to bøger på grufuld vis en række kvindeundertrykkende mønstre.

Pierre Choderlos de Laclos: ’Farlige forbindelser’

Et overset libertinermesterværk om intriger og selvbedrag. Laclos’ brevroman fra 1782 er en forfaldshistorie om to personer, der forfører andre for at få hævn (og lidt for deres egen fornøjelses skyld). Morsom, rystende og skingrende underholdende!

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu