Baggrund
Læsetid: 2 min.

Copenhell fra arkivet: Da en skrigende forsanger fik journalisten til at tænke: »Vi har det da egentlig meget godt«

I år afholdes Copenhell for tiende år i træk. Meget er sket siden. Informations efterhånden hærdede veteran, Anita Brask Rasmussen, har været med fra begyndelsen
Copenhell 2010.

Copenhell 2010.

Jens Dresling

Kultur
21. juni 2019

I år er det ikke alene ti år siden, Copenhell første gang slog portene op for et mørkklædt publikum. Det er også ti år siden, Informations Copenhell-ekspert, Anita Brask Rasmussen, for første gang deltog i festivalen og skrev om den på én og samme tid voldsomme og kærlige stemning, festivalen afføder.

Fra begyndelsen har festivalen haft en solid støtte i de dedikerede fans.

I en rus af taknemmelighed og fælleskabsfølelse holdt de stemningen høj gennem de første usikre år med regnvejr og aflysninger og skuffende optrædender fra hovednavne. Copenhell har klaret skærene og må siges at have markeret sig, ikke kun på den nordiske, men også på den internationale metalfestivalsscene.

Skærmbillede af Anita Brask Rasmussens artikel om Copenhell fra 2010.

Efter adskillige rekordår er de gået fra 8.000 gæster i 2012 til 23.000 i 2018, og kaster man et blik på årets program er det bestemt ikke smånavne, festivalen kan byde på: Tool, Slipknot, Lamb of God, Eagles of Death Metal, Skindred og så videre.

Festivalen fejrer sig selv med en sammenskudskoncert lørdag aften, hvor danske metal-/rockmusikere spiller deres fortolkninger af en række af metallens helt store klassikere.

Anita Brask Rasmussen fejrer festivalen og sin egen veteranstatus med en såkaldt battlevest, som du kunne læse om i gårsdagens avis.

Dykker man ned i arkivet og læser Anita Brask Rasmussens beskrivelse af sin første gang på festivalen i et tilbageblik på 2010, er det ikke så sært, at hun er kommet igen (og igen og igen):

»Og så stod jeg dér med min mand i den ene hånd og en øl med en alkoholprocent på 6,66 pct. i den anden og følte mig noget nær lykkelig, da Jamie Jasta fra Hatebreed råbte og skreg og opfordrede til generel vildskab blandt publikum. Det er de særeste øjeblikke, hvor man pludselig får et anfald af klarsyn og tænker: Vi har det da egentlig meget godt.«

Herfra ønsker vi Copenhell stort tillykke med 10-årsfødselsdagen og håber, at alle gæsterne – midt i mosh pits eller ej – vil få minimum ét lykkeligt anfald af klarsyn.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Henrik Bjerre

Hvor er det skoent at abonnere paa en avis med saa solid en vidensbase, at der ogsaa findes en CopenHell ekspert. Mon der dukker en artikel op lidt senere hvor Sankt Hans baalsredaktionen lige skriver en historisk analyse?