Læsetid: 4 min.

Fænomenet ’kafkask’ er grotesk overforbrugt og misforstået

Emily Temple har lavet en liste over ’kafkaske’ fænomener i anledning af 95-året for Franz Kafkas død. Begrebet er blevet udvandet og dårligt defineret. Og så har Mario Vargas Llosa annonceret sin næste roman, som kommer til oktober
Emily Temple har lavet en liste over ’kafkaske’ fænomener i anledning af 95-året for Franz Kafkas død. Begrebet er blevet udvandet og dårligt defineret. Og så har Mario Vargas Llosa annonceret sin næste roman, som kommer til oktober
14. juni 2019

Velkommen til Bogkortet, et fast format i Information.

Hver uge vil forfatter Peter Adolphsen bringe dig bognyheder og litterær sladder fra det store udland, faglitteratur såvel som skønlitteratur.

INDIEN

GHOSHS NYE BOG

I 2016 udgav den indiske forfatter Amitav Ghosh (f. 1956) den nonfiktive bog The Great Derangement, der undersøgte verdens kollektive benægtelse af klimakatastrofen, ikke mindst når det gjaldt skriftkunsten – romanerne gik kun sideværts forbi den døde elefant på havbunden. Dette forhold gælder i mindre grad de spekulative litterære genrer, hvorfor skylden for denne virkelighedsfornægtelse mere angår de realistiske genrer.

Nu har Ghosh så udgivet en ny bog, der sætter bisserne lige i halsen på miljøkatastrofen og de dermed relaterede migrantkriser. Og han har forladt realismen for at kunne forholde sig til virkeligheden. Bogens titel er Gun island: Bogen handler om en bengalsk antikvarboghandler i Brooklyn, men vilde tilfælde, irrawaddy-delfiner, sære cykloner og iltfattige oceaner er også med.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Maj-Britt Kent Hansen

Og åbnes nogle af de kafkaske links, mødes man af spærringer i skikkelse af krav om accept af cookies eller privatlivsbetingelser.

I sandhed kafkask.