Læsetid: 6 min.

Frederikke Aspöck: »Så snart der er mere end én person i et rum, foregår der en magtkamp«

Frederikke Aspöck og Lars Husums ’De frivillige’ foregår i et fængsel og handler ikke mindst om, hvordan mennesker forsøger at sikre sig deres position i det sociale hierarki. Information har talt med de to filmfolk om stærke og svage fængselsfanger og de magtkampe, som livet er fuld af – også uden for fængselsmurene
Instruktør Frederikke Aspöck og manuskriptforfatter Lars Husum er filmaktuelle med ’De Frivillige’.

Instruktør Frederikke Aspöck og manuskriptforfatter Lars Husum er filmaktuelle med ’De Frivillige’.

Nanna Navntoft

13. juni 2019

Magt er en grundvaluta for os mennesker. Vi er sociale dyr og meget bevidste om, hvor vi befinder os i det samfundsmæssige hierarki.

»Er vi i yderkanten af gruppen og dermed i fare for at blive snuppet af løven, hvis den kommer forbi? Eller står vi inde i midten, så det er alle de andre, der bliver ædt først?« spørger forfatter og dramatiker Lars Husum, der har skrevet manuskript til instruktør Frederikke Aspöcks nye film, komediedramaet De frivillige.

Filmen, der er baseret på et teaterstykke, som Husum og Aspöck lavede sammen, handler om den økonomisk kriminelle forretningsmand Markus Føhns (Jacob Hauberg Lohmann), der bliver varetægtsfængslet, mens han venter på, at hans sag kommer for en dommer.

Den selvsikre alfahan finder dog hurtigt ud af, at han ikke har megen magt blandt fængslets stærke fanger og beder i stedet om at komme i frivillig isolation blandt de såkaldt svage fanger – voldtægtsmænd og pædofile, der også venter på en retssag.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Britta Hansen
  • Anna Hempel
Britta Hansen og Anna Hempel anbefalede denne artikel

Kommentarer

Rolf Clausen

går ud fra det i forhold til et lukket/isoleret sociale hierarki, det sjov er jo bare at vis mennesket er så autonom og fralægger dig anerkendelsen af sociale hierarki, så det sjovt nok sanktionere fra fællesskabet der sker.
ellers skide fed salgstale.