Læsetid: 3 min.

Svenske Moderna Museet har hyret en stabil nordjyde til at få kunsten ud til borgerne

Museumsdirektør Gitte Ørskou fra KUNSTEN i Aalborg har skabt sig en profil på at være god til at skaffe både penge og nye publikumsgrupper ind på museet. Nu har Sverige snuppet hende
»Jeg er godt nok optaget af kunst, men jeg er primært optaget af mennesker,« sagde Gitte Ørskou, da hun blev præsenteret som ny direktør for Moderna Museet.

»Jeg er godt nok optaget af kunst, men jeg er primært optaget af mennesker,« sagde Gitte Ørskou, da hun blev præsenteret som ny direktør for Moderna Museet.

Christine Olsson

18. juni 2019

Ambitiøse danske kvinder indtager for tiden de svenske museumsgange. For nylig blev Kirse Junge-Stevnsborg, der kom fra en stilling som mangeårig kunstnerisk leder af Den Frie, ny museumsdirektør på Malmø Kunstmuseum. Og nu er museumsdirektør for KUNSTEN i Aalborg, Gitte Ørskou, blevet ny direktør for Moderna Museet i Stockholm. Det kan faktisk ikke rigtig blive større i Skandinavien.

Gitte Ørskou er kendt for at være tydelig i debatten om kunsten og dens relevans for samfundet. Det blev én af hendes største meritter i rollen som formand for Statens Kunstfond, hvor hun ofte var ude i medierne og forsvare den ofte omdiskuterede funktion af kunsten, og hvor meget og hvordan staten skal støtte den.

Parallelt med formandsrollen stod Gitte Ørskou i spidsen for den store renovering af KUNSTEN I Aalborg, som i dag er et af Danmarks smukkeste og skarpest profilerede museer. Det modtog hun Ny Carlsbergfondets prestigiøse museumsmandslegat for i 2017. I det hele taget er det en af sværvægterne herhjemme blandt museumsledere, som nu altså er blevet hyret til at lede Sveriges største museum.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • David Zennaro
David Zennaro anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu