Læsetid: 5 min.

Ugens bogliste er (puha, adr-badr) en bestsellerliste

Denne liste med ugens 10 bøger plejer ikke at være en bestsellerliste. Puha, adr-badr, den slags snavs er vi nemlig alt for fine til at få på sjælen her på Information. Men plejer er som bekendt død. Næsten. Ugens bogliste er udvalgt af bøger fra de forskellige bestsellerlister i Bogmarkedet
Denne liste med ugens 10 bøger plejer ikke at være en bestsellerliste. Puha, adr-badr, den slags snavs er vi nemlig alt for fine til at få på sjælen her på Information. Men plejer er som bekendt død. Næsten. Ugens bogliste er udvalgt af bøger fra de forskellige bestsellerlister i Bogmarkedet
7. juni 2019

Velkommen til Bogkortet, et fast format i Information.

Hver uge vil forfatter Peter Adolphsen bringe dig bognyheder og litterær sladder fra det store udland, faglitteratur såvel som skønlitteratur.

FRANKRIG

MICHEL SERRES DØD

Den franske filosof Michel Serres er død, 88 år gammel. I den anledning skrev den danske forfatter Niels Lyngsø på et socialt medie:

»Han var en dybt original og ægte encyklopædisk tænker, et sjældent lysende menneske. Hans bøger er her heldigvis endnu. Begynd med Genese.« Nævnte titel findes på dansk oversat af Per Aage Brandt. Af andre titler på dansk findes f.eks. Naturpagten (også oversat af Brandt) og Statuer: den anden bog om grundlæggelserne (oversat af Carsten Bo Hjul). Han skrev i alt over 80 bøger, hvoraf den seneste, Morales espiègles (Skælmemoral), udkom så sent som forgangne februar måned. I 2012 fik han kommerciel succes med essayet Petite poucettes (Små håndjern), der solgtes i over 270.000 eksemplarer. Han var medlem af det franske akademi og søn af en pramdrager.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu