Læsetid: 11 min.

15-årige Simon Bangsgaard skal være landmand. Selvfølgelig skal han det

Simon Bangsgaard på 15 forbereder sig på at skulle overtage den fædrene gård i Thy, hvor generationer af familiemedlemmer før ham har dyrket jorden, malket kvæget og passet skæbnen. Mens andre unge er i tvivl om, hvad de vil, har Simon længe vidst det: Han skal være landmand. Selvfølgelig skal han det
I modsætning til mange andre unge behøver Simon Bangsgaard ikke være nervøs for fremtiden. Han ved nemlig, hvad han vil.

I modsætning til mange andre unge behøver Simon Bangsgaard ikke være nervøs for fremtiden. Han ved nemlig, hvad han vil.

Cathrine Ertmann

26. juli 2019

Han blev hentet i en John Deere-traktor foran kirken til sin konfirmation.

Bordkortene var også pyntet med John Deere-maskiner. Og lagkagen var overtrukket med et spiseligt foto af en af John Deeres nyeste modeller. Så nej, selvfølgelig klattede Simon Bangsgaard heller ikke sine konfirmationspenge væk på en iPad eller en smartphone eller noget andet ligegyldigt teknologisk isenkram.

Han forærede i stedet sig selv den ultimative gave.

»Den står lige her,« siger han og kører en flad hånd hen over kølerhjelmen på en flaskegrøn John Deere fra 1965. En model 510 uden førerhus.

Han købte den for 12.000 kroner. Af sin far. Og jo, han ved godt, hvordan det lyder – at købe en gave af sin far – men han fik den til en fornuftig pris, og der var jo ingen grund til at blive til grin på det private marked, når nu pengene kunne blive i familien.

Desuden vil sådan en veterantraktor kun stige i værdi med årene.

»Ikke at jeg kunne finde på at sælge den,« tilføjer han.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

 • Klaus Lundahl Engelholt
 • Erik Karlsen
 • Morten Lind
 • David Zennaro
 • Tino Rozzo
 • Katrine Damm
 • Carsten Mortensen
 • Poul Anker Sørensen
 • Bjarne Bisgaard Jensen
 • Viggo Okholm
 • Eva Schwanenflügel
Klaus Lundahl Engelholt, Erik Karlsen, Morten Lind, David Zennaro, Tino Rozzo, Katrine Damm, Carsten Mortensen, Poul Anker Sørensen, Bjarne Bisgaard Jensen, Viggo Okholm og Eva Schwanenflügel anbefalede denne artikel

Kommentarer

Viggo Okholm

Godt at nogen vil uanset det poltiske ståsted - Jeg forlod landbruget fra 66 ,holdt meget af dyrene,men måtte erkende at evnerne omkring teknik og traktorer ikke var til en karriere.Det er sværere i dag da alle unge om muligt skal vide hvad de vil hurtigt. Dengang kunne man arbejde-og så senere læse uden nogen tog anstød af det.

Får man ikke bare lyst til at give Simon et kram og ønske ham et godt liv?

Liselotte Paulsen, Erik Fuglsang, arne tørsleff og Eva Schwanenflügel anbefalede denne kommentar
Henrik Madsen

Fed artikel. Dejligt med et pusterum fra uddannelsessnobberi og fordomsfuldhed. Hilsen Henrik Madsen, fra Snedsted, Thy.

Liselotte Paulsen, Erik Fuglsang, Steen Piper, Annika Rasmussen, arne tørsleff og Eva Schwanenflügel anbefalede denne kommentar
Søren Kristensen

Da jeg gik i underskolen sad jeg et år ved siden af Paal - ikke Paul eller Poul, men Paal (udtales ligesom bål, bare med P - naturligvis). Paal og jeg var de eneste elever på hele skolen der kom fra et hjem med swimmingpool, what are the odds? Nå, man hvis du spurgte Paal (og det gjorde jeg med jævne mellemrum) om hvad han skulle være, så svarede han hver gang med en næsten aggressiv sikkerhed i stemmen og sikkertt lige så resolut som Simon, at han skulle være direktør. Behøver jeg at sige at Paals far var direktør.