Læsetid: 3 min.

Anders Østergaard ville lave en kulørt historie om ørkendynastier og righoldige oliedepoter, men så …

Vi hepper ikke længere på oliebaroner, og i dag er De Forenede Arabiske Emirater en superskurk. Det er nogle af grundene til, at dokumentarfilmskaberen Anders Østergaard endnu ikke har fået lavet sit kulørte, historiske olieeventyr
Vi hepper ikke længere på oliebaroner, og i dag er De Forenede Arabiske Emirater en superskurk. Det er nogle af grundene til, at dokumentarfilmskaberen Anders Østergaard endnu ikke har fået lavet sit kulørte, historiske olieeventyr

Emilie Noer Bobek

6. juli 2019

The Empty Quarter – det tomme kvarter. Det kalder man ørkenen i den sydøstlige del af Den Arabiske Halvø, fordi det er det mest vandløse og tørre sted på jorden.

Det var her, at dokumentarfilminstruktøren Anders Østergaard havde forestillet sig, at prologen til en film om det arabiske olieeventyr skulle begynde: Med en britisk opdagelsesrejsende, der i 1930’erne rejser på tværs af ørkenen og mere død end levende når frem til en oase, Abu Dhabi.

»Det svarer til en polarekspedition,« siger Østergaard om den strabadserende tur til oasen, der i dag er en moderne storby og centrum i en af de rigeste olienationer i verden, De Forenede Arabiske Emirater.

Det skulle være en elementært spændende og kulørt historie om ørkendynastier og righoldige oliedepoter, der fører til en af de vigtigste magtkampe mellem den arabiske halvø og resten af verden. Og den opdagelsesrejsende skal være i selskab med beduiner, der fortæller ham myter om alt det guld, som findes i området.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

jan henrik wegener

"Eventyret om olien" eller om naturgassen kan selvfølgelig ses som et om Emiraterne og Abu dhabi og Kuwait. Eller det kan foregå i Esbjerg med A.P.Møller eller i stavanger med Statoil. Råstofudvinding er ikke noget der begrænser sig til kun nogle få dele af verden langt væk.

Jørgen Wind-Willassen

"Lokalbefolkningen" overtager magten over produktionsmidlerne og smider amerikanske multinationale selskaber ud.
Det lyder som et drømmescenarie for enhedslisten.