Læsetid: 3 min.

En baglæns vandring gennem byen får oplevelse og indbildning til at filtre sammen

Inspireret af den afrikanske og asiatiske forståelse af tid som cirkulær frem for lineær har den hollandske kunstner, Johannes Bellinkx, lavet byinstallationen ’Reverse’. Her går man baglæns gennem København med et specialdesignet lydbillede i ørerne, der får ellers velkendte steder til at fremstå sære og eksotiske
2. juli 2019

»Det føles som at være med i en film, der afspilles baglæns.«

»Det er, som om man har taget et eller andet.«

»Man skal lige sidde ned og drikke noget vand og samle sig igen bagefter.«

Det er store udmeldinger, der kommer fra de tilbagevendte deltagere, mens jeg står i kø under solen på Israels Plads og venter på at få lydudstyr på.

Reverse, hedder byinstallationen, som inviterer sin deltager til at gå baglæns gennem byen. Hvis man har sin daglige gang omkring Nørreport og Gothersgade og har undret sig over den hvide linje, der går hen over veje og fortove, så er denne installation forklaringen.

Efter en kort introduktion til symbolerne på den hvide linje er jeg i gang. Stemmer bruser, skateboards klakker mod fliser og en bold hamrer mod et gitterhegn, mens jeg prøvende tager mit første baglæns skridt væk fra Ørstedsparkens lysende grønne trækroner.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu