Læsetid: 5 min.

Derfor elsker vi ’Løvernes konge’: »Hakuna matata har hjulpet mig gennem mange kriser«

De fleste har set den, Disneyklassikeren over dem alle, Løvernes Konge fra 1994. Vi har talt med fire fans, for hvem historien om Simba har haft afgørende betydning
»For en del år siden var jeg i et ikke særligt godt forhold. Jeg kom ud af det, og i stedet for hele tiden at synes, at det er synd for mig, har Løvernes konge hjulpet mig med at vende mine tanker rundt, så jeg i dag kan se, at jeg er blevet en stærkere person,« fortæller Chelle Færch Skov.

»For en del år siden var jeg i et ikke særligt godt forhold. Jeg kom ud af det, og i stedet for hele tiden at synes, at det er synd for mig, har Løvernes konge hjulpet mig med at vende mine tanker rundt, så jeg i dag kan se, at jeg er blevet en stærkere person,« fortæller Chelle Færch Skov.

Disney

18. juli 2019

Daniel Petersen, 37 år

Bor i Vejle. Kok og personlig træner

– Hvornår så du filmen første gang?

»Jeg så den i skolebio i premiereugen i 1994. Jeg var 13 år og i gang med at finde min egen identitet, så hele historien om Simba, der skal finde sig egen plads i verden, ramte mig dybt. Senere i livet kunne jeg igen hente hjælp fra filmen. Timon og Pumbas udtryk ’hakuna matata’ – tag det roligt – har hjulpet mig gennem mange kriser med kærester, job og andre uheldige ting. Jeg er typen, der farer op og har svært ved at styre mit temperament, og derfor er det godt for mig at sige hakuna matata, stoppe op og tage den lidt med ro.«

– Hvor mange gange har du set den?

Daniel Petersen.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Eva Schwanenflügel
Eva Schwanenflügel anbefalede denne artikel

Kommentarer

Steffen Gliese

Ikke alene filmen, men også teaterversionen blev en demonstration af, hvad Disney kan, når de tænker kunst før penge.
De fik den visionære Julie Taymor til at udvikle en afrikansk-inspireret dansebaseret forestilling med dyremasker, som altid er betagende. https://www.youtube.com/watch?v=ewOAsUWQJvo

Anders Sørensen

"De fleste" er et meget underligt udtryk. "De fleste" har næppe set Løvernes Konge. Ikke engang "de fleste" danskere - og jeg tør slet ikke tænke på "de fleste" generelt, der har nok at gøre med at skaffe brød til det bord, de ikke har.

Men selvfølgelig er Disney en del af vores vestlige kulturarv, og den skal helst bevares, så vi også fremover kan tale indbyrdes i de koder, der udelukker andre fra vores fællesskab og retfærdiggør udbyttelsen af alle dem, der ikke har set lige præcis DEN tegnefilm, der definerer vores verden.

Gitte Loeyche

Er jeg mon den eneste hvis favorit er Scar? Scenen i hulen med hyænerne er efter min mening filmens bedste. Desværre har jeg læst mig til at Disney grundet de stærkt nazistiske undertoner har valgt at udelade netop denne scene i den nye film - så ingen ny Løvernes Konge til mig.