Læsetid: 10 min.

Digteren Nanna Storr-Hansen samler skrald som en politisk protest

Nanna Storr-Hansen er digter og finder sin inspiration i affaldet, og hvordan vi påvirker verden med de aftryk, vi efterlader. Her fortæller hun om, hvordan skrald kan være en livsstil og affald en metafor for hendes litterære virke
»Meget af det, jeg interesser mig for, handler om at genopdage, hvordan man gjorde ting før i tiden. Jeg gider ikke bare at smide ting ud eller købe nogle bestemte ting, fordi det skal være nemt. Jeg har f.eks. lige lært at lave min egen deodorant, og det gør mig virkelig glad, når jeg slipper for at købe en masse unødvendige ting,« fortæller Nanna Storr-Hansen.

»Meget af det, jeg interesser mig for, handler om at genopdage, hvordan man gjorde ting før i tiden. Jeg gider ikke bare at smide ting ud eller købe nogle bestemte ting, fordi det skal være nemt. Jeg har f.eks. lige lært at lave min egen deodorant, og det gør mig virkelig glad, når jeg slipper for at købe en masse unødvendige ting,« fortæller Nanna Storr-Hansen.

29. juli 2019

På en kold og blæsende forårsdag går den danske digter Nanna Storr-Hansen rundt i Byparken i Skovlunde. Hun er klædt i en lang rustrød jakke og cremefarvede bukser, og med hendes hvide hår står hun i kontrast til den hidsige blå himmel. Lysende.

Omkring hende skræpper en flok af gæs, ænder og måger rundt i den lille kunstige sø og fremmaner et lydbillede, der næsten overdøver Frederikssundsvejen i baggrunden.

Nanna Storr-Hansen har udgivet to digtsamlinger. De hedder Spektakel og Mimosa, og de er udkommet på forlagene Arena og Gyldendal – to prestigefyldte forlag, som den unge 27-årige digter har brugt til at cementere sig som en af de mest stilsikre og eksperimenterende stemmer i dansk poesi lige nu.

Nanna Storr-Hansen er stilist med stort S, og så samler hun skrald.

Affald og modstand

Der er mennesketomt i den lille bypark. Der er kun os og fuglene. Foråret er hysterisk, og vi er omgivet af bristende knopper og et blomsterflor i hvidt og gult.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Ejvind Larsen
  • Niels-Simon Larsen
Ejvind Larsen og Niels-Simon Larsen anbefalede denne artikel

Kommentarer