Læsetid: 8 min.

På Roskilde Festival er politiske debatter og aktivistiske indslag »en god modvægt til, at man opfører sig som en idiot resten af dagen«

Opvarmningsdagene er stadig øl, musik fra amatørkunstnere og dårlige anlæg. Men de er i stigende grad også politik, debat og aktivisme. »Man kan jo ikke drikke øl i syv dage,« siger 17-årig festivaldeltager
Blandt de politiske aktiviteter på Roskilde Festival er School for Civic Action, som bl.a. bygger møbler af skrald. 

Blandt de politiske aktiviteter på Roskilde Festival er School for Civic Action, som bl.a. bygger møbler af skrald. 

Peter Nygaard

3. juli 2019

Solen bager øreflipperne og næsetippen lyserød, støvet hvirvler, og i knækkede campingstole sidder unge mennesker med lunkne øl i hånden. I et forsøg på at rejse sig efter nattens udskejelser runger kasser af musikanlæg over pladsen.

På campingområdet ligner Roskilde Festival sig selv. Men et par hundrede meter fra de slunkne ansigter og iturevene teltduge, er en anden type festivalgæster samlet. I et fyldt telt er de mødt op for at debattere aktivisme i klimakampen.

»Det er en god modvægt til, at man opfører sig som en idiot resten af dagen,« siger 20-årige Mads Kjær.

Derhjemme interesserer aktivisme ham egentlig ikke, men på festivalen er det et »fedt afbræk« fra støvet, alkoholen og den dundrende bas. Også selv om hovedet er plaget af aftenens promille. Om lidt skal han høre en stribe aktivisters bud på, hvordan man får politikerne til at handle på deres løfter.

»Det lyder fedt. Og med de ordstyrere ved man, at der er lagt bund for en god debat,« siger han og henviser til politisk journalist Lars Trier Mogensen og Christoffer Emil Bruun, der er redaktør for DR Tro.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

jens peter hansen

Hvad med at tage sit medbragte telt med hjem i stedet for at efterlade 2000 tons skrald. Men det er måske lige lovlig ungdomsfjensk at sige ?