Læsetid: 5 min.

Phie Ambo ville lave en ’coming of age’-film om teenagere i byen og på landet, men så …

Dokumentarfilmen har nogle indbyggede begrænsninger, og det er en af grundene til, at Phie Ambo endnu ikke har fået lavet den nærgående film om unge på grænsen til voksenlivet, som hun har drømt om at lave i 20 år. Men måske er det i virkeligheden ikke så skidt for filmen, at tiden går, og hun bliver ældre
Dokumentarfilminstruktøren Phie Ambo.

Dokumentarfilminstruktøren Phie Ambo.

Mads Nissen

3. august 2019

Der er særligt én film, som dokumentarfilminstruktøren Phie Ambo altid gerne har villet lave. Ja, hun lavede endda de første optagelser til den, inden hun i 1990’erne gik på Den Danske Filmskole (hun blev færdig i 1999).

»Det er en coming of age-film,« siger hun.

»Det var egentlig ikke, fordi den ikke kunne finansieres, men teenagere forandrer sig hurtigt. Et år efter optagelserne er de helt anderledes, og så vil den ene ikke være med, og så vil den anden ikke være med, fordi de ikke kan genkende sig selv. Det er et meget lille vindue, man kan åbne, når man arbejder dokumentarisk med teenagere.«

Det er en af dokumentarfilmens udfordringer, at mennesker forandrer sig over tid, især når man har med børn og unge at gøre. Det var dog også en del af attraktionen ved projektet, at teenagere forandrer sig så meget, fortæller Phie Ambo.

»En superbørneuskyld blandet med en ’gid man bare kunne bryde ud af den barndom’-attitude. Det er både noget meget råt og noget super børneagtigt. Det er en rørende kontrast at kigge på og arbejde med.«

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • David Zennaro
David Zennaro anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu