Læsetid: 4 min.

Der er rum i rummene

Overalt i Tokyo må man kigge op, ned, ind i funktionelle rum. Der er mulighed for at tilfredsstille sin kortlæggende impuls
Kurokawa Kishos bygning Nagakin Capsule Tower er – ligesom så mange andre bygninger i Tokyo – fyldt med funktionelle rum.

Kurokawa Kishos bygning Nagakin Capsule Tower er – ligesom så mange andre bygninger i Tokyo – fyldt med funktionelle rum.

Yoshikazu Tsuno

10. juli 2019

Kapselenhederne i Kurokawa Kishos metabolistbygning Nagakin Capsule Tower skulle kunne tilsluttes og afkobles en betonskakt, så bygningen kunne tilpasse sig, hvad der var brug for. Betonindustri-storstrukturer kombineret med noget organisk er karakteristisk for Kurokawa Kisho.

Oprindeligt var tårnet hvidt, det stod færdigt i 72, nu er det sodgråt, et sort net er kastet over hele bygningen for at beskytte omgivelserne mod ting, der måtte falde ned, hvide slanger hænger ned ad bygningen, rust løber fra de runde vinduer, åbenbart er flere af kapslerne ved at rådne indefra.

Mangacaféens rum

På værelset i vores share house er der en karnaplignende konstruktion, et mindre rum i rummet, det har en barnlighed over sig, hulen, lige i rummet oven på førerhuset i en autocamper, Lacans skopiske drift, Rösing opsummerer den som driften ef­ter at se, som i sidste ende er driften efter at se det, der ikke lader sig se, moderkroppens indre, den egne oprindelse, hvordan Lacan når frem til det, står ikke klart for mig, men det lyder okay spændende, måske lyder det også rigtigt, jeg er ikke sikker, overalt i Tokyo må man kigge op, ned, ind.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu