Læsetid: 4 min.

Den store jagt på friheden

Findes der familieferier, hvor barndommen ikke spøger? Nej, vel! Så selvfølgelig skal de foregå i et slidt folkevognsrugbrød i bjerge, der ikke helt er gentrificerede endnu
I Jugoslavien kunne man få det hele for det halve, og så tog Mathias Sonne med sine forældre af sted på ferie.

I Jugoslavien kunne man få det hele for det halve, og så tog Mathias Sonne med sine forældre af sted på ferie.

Privatfoto

19. juli 2019

Unger! Vi skal sgu til Jugoslavien!

Jugoslavien??? Jamen, hvad er der galt med Mallorca eller Gardasøen eller Faarup Sommerland, hvor de andre i klassen skal boltre sig i sommerferien?

Nej, nej. Det var der skam ikke noget galt med. Men Jugoslavien – dér kunne man få det hele for det halve og med halvt så mange turister, når man var far til fire i fattig-80’erne. Eller mor for den sags skyld.

Så i min barndom i 1980’erne var der ingen pardon: ind på bagsædet af den slidte Mazda med alle os fire børn, bagage og villatelt på taget og såmænd også en optimistjolle med bunden i vejret oven på den lille trailer. Et syn for guder i lastbiltempo ned gennem Europa.

Min mor, som selv havde tilbragt sin barndoms ferie i Østrig, ville helst blive hængende i Alperne. Men i min barndom regnede det altid i Østrig. Og når man skal gange hver en is og hver en overnatning på campingpladser med seks familiemedlemmer, så pegede min fars regnestykke meget hurtigt ud af Østrig og ned mod Jugoslavien – med masser af pasta og tomatsovs i bagagen.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Christian Mondrup
  • Bjarne Bisgaard Jensen
  • Palle Pendul
Christian Mondrup, Bjarne Bisgaard Jensen og Palle Pendul anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu