Læsetid: 6 min.

Alle vil have en bid af prins Henrik

Mere end 6.000 af prins Henriks objekter er på fire auktioner over tre dage blevet solgt, ofte til langt mere end vurderingsprisen. Auktionarerne på Bruun Rasmussen havde medregnet en lille ’prinseffekt’, men er stadig overraskede over den store interesse. Information har været med på auktion
Mange var mødt op, da auktionshuset Bruun Rasmussen i denne uge solgte prins Henriks samling af jadekunst og afrikanske masker. Samlingen bestod af mere end 6.000 objekter, og auktionerne løb af stablen over tre dage.

Mange var mødt op, da auktionshuset Bruun Rasmussen i denne uge solgte prins Henriks samling af jadekunst og afrikanske masker. Samlingen bestod af mere end 6.000 objekter, og auktionerne løb af stablen over tre dage.

Mads Claus Rasmussen

31. august 2019

En summende støj fra trafikken i Bredgade står ind i lokalet ad den åbne dør i Bruun Rasmussens auktionshus.

I midten af den store auktionssal sidder to unge mænd, som alene ved deres alder skiller sig betragteligt ud fra mængden. 

Mattias Nedergaard på 19 år og Erik Andersson på 18 år er begge fra København. De går til daglig i 3.g på Niels Brock, og dette er første gang i deres liv, de er til auktion.

»Vi er mødt op, fordi vi drømmer om at eje noget, som prins Henrik ejede,« forklarer Mattias Nedergaard. Han er høj, har lysblondt hår og bærer grønne bukser, en stribet skjorte og loafers. 

»Noget autentisk,« tilføjer han og retter på sine runde briller.

Det er en lille bid af Prins Henriks omfattende samling af afrikansk og asiatisk kunst, Mattias Nedergaard har sat sine øjne på. Mere end 6.000 objekter fordelt på fire auktioner over tre dage. I samarbejde med kongehuset har Bruun Rasmussen specialfremstillet klistermærker med en krone og et H og sat dem på alle auktionens emner.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Eva Schwanenflügel
Eva Schwanenflügel anbefalede denne artikel

Kommentarer

Torsten Jacobsen

Festen fortsætter på Titanics dæk, fornemmer man. Men hvor længe endnu?

Flemming Berger, Ole Frank, Eva Schwanenflügel, Carsten Wienholtz, Søren Bro og Torben Skov anbefalede denne kommentar
Maj-Britt Kent Hansen

Jesper Bruun Rasmussen udtrykte på et tidspunkt, at de havde været dårlige til at vurdere, men at de var gode til at sælge, hvilket han har ret i. Oftere forholder det sig jo omvendt: Høje vurderinger og noget lavere hammerslag.

Ole Frank, Eva Schwanenflügel og Arne Albatros Olsen anbefalede denne kommentar