Læsetid: 3 min.

Bookerprisen, prisvindende asylansøger og andre nyheder fra verdenslitteraturen

»Historien vil dømme denne generation, og den vil dømme os alle i denne hårde og mørke periode i australsk historie.« Sådan lød det i takketalen fra Behrouz Boochani, der har vundet National Biography Award på 25.000 dollar, mens han sidder interneret på den australske ø Manus
»Historien vil dømme denne generation, og den vil dømme os alle i denne hårde og mørke periode i australsk historie.« Sådan lød det i takketalen fra Behrouz Boochani, der har vundet National Biography Award på 25.000 dollar, mens han sidder interneret på den australske ø Manus

Jesse Jacob

16. august 2019

Velkommen til Bogkortet, et fast format i Information.

Hver uge vil forfatter Peter Adolphsen bringe dig bognyheder og litterær sladder fra det store udland, faglitteratur såvel som skønlitteratur

NORDIRLAND

BOOKERPRISEN: GYSSERNE

Bookerprisen – som ikke længere har noget sponsornavn vedhæftet, efter at en bestemt lastbilproducent trak sig og blev erstattet af en hedgefond (vistnok), der foretrækker at forblive unævnt – er måske kun efter Nobelprisen, når det gælder prestige (tihvertifald hvis man spørger i de engelsktalende lande), men kommercielt nok endda foran: Sidste års vinder, Anna Burns’ Milkman, oplevede en vækst på 880 procent i salget ugen efter annonceringen og yderligere en fordobling ugen efter. P.t. er det samlede salg godt forbi den halve million, 40 lande har købt oversættelsesrettighederne, og en filmatisering er på vej.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu