Læsetid: 4 min.

’Death Proof’ er Tarantinos mest underkendte film – og det er lidt synd

Quentin Tarantinos forsøg på at lave en vaskeægte ’grindhouse’-film, ’Death Proof’, fangede hverken publikum eller kritikerne, men det er nu stadig en veloplagt og underholdende film, der kan ses som en slags forstudie til hans nye værk, ’Once Upon a Time … in Hollywood’
Alle biljagter og actionscener i ’Death Proof’, hvor Kurt Russell spiller Stuntman Mike, er lavet med rigtige biler og mennesker – ikke noget snyd der.

Alle biljagter og actionscener i ’Death Proof’, hvor Kurt Russell spiller Stuntman Mike, er lavet med rigtige biler og mennesker – ikke noget snyd der.

Dimension Films

12. august 2019

Death Proof er Quentin Tarantinos femte og dårligst anmeldte film. Det er også den mest underkendte, og det er lidt synd, idet filmen kan ses som et forstudie til hans nye og, indrømmet, noget mere monumentale værk, Once Upon a Time … in Hollywood.

Death Proof er halvt slasher-film og halvt biljagtfilm, og den gennemgående figur i de to halvdele er en morderisk stuntman, Stuntman Mike (Kurt Russell). Men Mike er ikke hovedpersonen. Det er derimod de smukke, unge kvinder, han stræber efter livet, og som han får ram på med sin dødssikrede rambuk af en bil i filmens første del, men må se sig slået af i den anden.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Olaf Tehrani
  • Tom Hansen
  • Katrine Damm
Olaf Tehrani, Tom Hansen og Katrine Damm anbefalede denne artikel

Kommentarer

Anders Sørensen

Imo er det med afstand Tarantino’s dårligste film. Først og fremmest fordi den er ... tæt på kedelig og dialogerne stivnede i en slags formmæssig selvtilfredshed. Jeg synes ikke, den er hverken veloplagt eller underholdende. Dernæst fordi den netop blev sat op mod/med Rodriguez’ sindssygt veloplagte, underholdende Planet Terror - en kamp, som Death Proof ingen chance har for at vinde.

Dennis Tomsen

Jeg husker kun scenen, hvor en kvindelig medpassagers ansigt køres i smadder af dækket på antagonistens overflyvende bil under sammenstødet i slutningen af filmen. Kvalmende og desværre ikke til at glemme igen. Bundskraberen, ingen tvivl.