Læsetid: 9 min.

Dødstrusler og mobning har lært 15-årige Freja, at berømmelse har sin pris – men hun holder fast i sin drøm

Det største, der kunne ske for Freja Bendtsen, ville være at blive tv-vært og et forbillede for unge. I tre år har hun arbejdet for at blive kendt gennem sociale medier. På den tid har hun allerede lært, at berømmelse har en bagside, og at ikke alle, hun møder, værdsætter hendes hobby
I Frejas teenageværelse står hendes Nikon kamera, et stativ og et spejl til at justere lyset. Hendes telefon brummer konstant løs med beskeder fra venner og andre unge, der vil høre, hvad hun laver, eller hvornår den næste video kommer op.

I Frejas teenageværelse står hendes Nikon kamera, et stativ og et spejl til at justere lyset. Hendes telefon brummer konstant løs med beskeder fra venner og andre unge, der vil høre, hvad hun laver, eller hvornår den næste video kommer op.

Jakob Dall

13. august 2019

10.000 følger med, når 15-årige Freja Bendtsen deler videoer af sit på mange måder helt almindelige teenageliv. Hun er lige blevet konfirmeret, har en kæreste og holder ferie med sine forældre og lillesøster.

»Godmorgen alle mine Bendtsnere. Klokken er lidt over ni, og jeg er lige stået op. I dag har jeg tænkt mig at tage jer lidt med på min dag,« siger hun til kameraet i en af sine mest populære videoer. Den er blevet set lidt over 24.000 gange.

Freja Bendtsen tager seerne med gennem en almindelig lørdag, hvor hun spiser havregryn med mælk, leger med sin lillesøster og tager toget for at besøge sin kæreste i Flakkebjerg ud for Slagelse. De går i Brugsen, kører på knallert gennem byen og får burgers på McDonald’s.

Hendes videoer ligner på mange måder det, som andre unge er blevet kendt på at lave. I videoer ligesom hendes tager de seerne med rundt til ferier, shopping eller en dag med computerspil. Når mere end halvdelen af de unge i dag er på YouTube dagligt, tror hun på, at man kan skabe en karriere gennem platformen.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Grethe Preisler

Smil, du er på, Freja Bendtsen

Kan du ikke blive andet, kan du altid blive 'publikumsudvikler' på det mindst ringe dagblad i DK, som er tilbage, når aviskrigen om nye abonnenter er overstået for denne gang * - *