Læsetid: 7 min.

Erik A. Frandsen tegner cykelbilleder, selv om han intet ved om cykling

Den danske kunstner Erik A. Frandsen er begyndt at tegne cykelryttere, men han ved ingenting om cykelløb. Han tegner bare rytterne i det landskab, de befinder sig i, med et stykke kridt. Nu er hans billeder blevet til en udstilling
Kunstneren Erik A. Frandsen blev inspireret til at tegne cykelryttere, da hans ven Brian Nygaard tog ham med ud på de italienske landeveje og bad ham kigge ind i rytternes øjne. »Blikket i hans øjne var så intenst. Han var væk, forsvundet og slet ikke til at komme i kontakt med.«

Kunstneren Erik A. Frandsen blev inspireret til at tegne cykelryttere, da hans ven Brian Nygaard tog ham med ud på de italienske landeveje og bad ham kigge ind i rytternes øjne. »Blikket i hans øjne var så intenst. Han var væk, forsvundet og slet ikke til at komme i kontakt med.«

Julie Nymann / Hans Alf Galleri

19. august 2019

Det er en eftermiddag i 2018 efter en alt for stor frokost i den italienske provins Lombardiet. På en snoet bjergvej kæmper de førende ryttere under efterårsklassikeren Lombardiet Rundt sig op ad den smalle, stejle stigning. Dette er Løvfaldsløbet, et løb, som traditionelt runder den europæiske cykelsæson af. Blandt de førende ryttere sidder franskmanden Thibaut Pinot. Han er væk, fuldstændig fokuseret på løbets udvikling, på hvordan det udfolder sig i det italienske efterår og i gang med fuldføre det, som skal blive karrierens vigtigste sejr, og som igen skal få ham til at lyse som det mest skinnende håb blandt franske cykelstjerner.

På denne bjergvej står den danske kunstner Erik A. Frandsen med sin ven, journalisten og cykelsportskommentatoren Brian Nygaard. Brian Nygaard ved stort set alt om sporten. Erik A. Frandsen ved ingenting, absolut ingenting. Han ser bare disse mænd passere forbi i et kort sekund. Var det?

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Maj-Britt Kent Hansen
Maj-Britt Kent Hansen anbefalede denne artikel

Kommentarer