Læsetid: 4 min.

Flamencopop og ridderlig kærlighed - ugens Bogkort byder på lidt af hvert

I Spanien er den spansk-catalanske popflamencosangerinde Rosalía svært berømt. En berømmelse, der nu er dryppet videre på en ydmyg gymnasielærer fra provinsen. Samtidig hiver to forfatterinder de to vigtigste litterære priser i Japan hjem
I Spanien er den spansk-catalanske popflamencosangerinde Rosalía svært berømt. En berømmelse, der nu er dryppet videre på en ydmyg gymnasielærer fra provinsen. Samtidig hiver to forfatterinder de to vigtigste litterære priser i Japan hjem

Jesse Jacob

23. august 2019

Velkommen til Bogkortet, et fast format i Information.

Hver uge vil forfatter Peter Adolphsen bringe dig bognyheder og litterær sladder fra det store udland, faglitteratur såvel som skønlitteratur

DANMARK, BULGARIEN, USA, ITALIEN

FORFATTERSKABSLÅGERNE SMÆKKER I

Døden er en afgørende begivenhed i alle menneskers liv, ikke mindst når det gælder forfattere: Skabslågen smækker i. Fødselsåret kompletteres med et dødsår. Der vil ikke blive skrevet mere.

Forleden blev dansk poesi to lifligt forknudrede billedmagere fattigere, da Simon Grotrian (1957-2019) og Jess Ørnsbo (1932-2019) forlod dette jordeliv. Verden over afgår forfattere ved døden i et lindt tempo, således også denne sommer.

Toni Morrison (1931-2019) døde som bekendt denne august, men af distingverede, der heller ikke er blandt os mere, kan også nævnes: Milan Asadurov (1949-2019) bulgarsk science fiction-forfatter, Steve Cannon (1935-2019), nordamerikansk forfatter, dramatiker og impresario, Andrea Camilleri (1925-2019) italiensk forfatter og dramatiker og Luciano De Crescenzo (1928-2019), italiensk forfatter og instruktør.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu